Izolete românești, distribuite sistemului medical de Ministerul Apărării

239
Izolete românești, distribuite sistemului medical de Ministerul Apărării - ddd-1586593448.jpg

Articole recomandate

Al treilea lot, format din 35 de izolete românești, a fost recepționat vineri de Ministerul Apărării Naționale, urmând să fie distribuit sistemului medical românesc, informează Biroul de presă al MApN, într-un comunicat transmis, sâmbătă, Agerpres.

"O comisie de recepție, formată din specialiști ai Departamentului pentru armamente și ai Direcției Medicale a MApN, a recepționat vineri, 10 aprilie, la sediul operatorului economic SC Stimpex SA, al treilea lot de 35 de izolete de concepție și producție românească. Producția acestora va continua și în cursul săptămânii viitoare pentru livrarea lotului nr. 4, reprezentând restul de 20 de izolete din totalul de 100 comandate de către MApN. Sistemele de evacuare a personalului contaminat cu agenți biologici - BIOEVAC recepționate vor fi distribuite, prin Direcția medicală, sistemului medical național", precizează MApN.

Conform sursei citate, sistemul de evacuare a personalului contaminat cu agenți biologici - BIOEVAC asigură izolarea temporară și transportul în siguranță al personalului suspect sau confirmat a fi contaminat cu agenți biologici, inclusiv SARS-CoV-2, și este dotat cu un sistem de filtro-ventilație cu presiune negativă. Produsul, dezvoltat de cercetătorii militari împreună cu medicii militari, îndeplinește standardele de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare în zona de izolare și pe traseul de transport al persoanei infestate.

Proiectul de cercetare-dezvoltare a fost derulat de Centrul de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN și Ecologie din cadrul Agenției de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare (ACTTM), structură aflată în subordinea Departamentului pentru armamente, și Centrul de Cercetări Științifice Medico-Militare, aflat în subordinea Direcției Medicale a MApN.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2811 secunde