ISU DOBROGEA DĂ EXPLICAȚII despre mutarea victimei căzute de la etajul șase

838
ISU DOBROGEA DĂ EXPLICAȚII despre mutarea victimei căzute de la etajul șase - whatsappimage20210216at093457-1613652615.jpg

Articole de la același autor

Noi semne de întrebare sunt ridicate cu privire la modul în care au intervenit pompierii din cadrul ISU Dobrogea în gestionarea incendiului de marți, 16 februarie, izbucnit într-un apartament de pe Bulevardul Mamaia, în urma căruia o femeie a murit, după ce a căzut de la etajul șase. În spațiul public au apărut imagini în care se poate vedea cum militarii ridică de mâini și de picioare victima, căzută pe asfaltul din fața blocului, pentru a o muta câțiva metri. 
De ce s-a procedat astfel, de ce nu au fost aplicate manevrele de resuscitare la fața locului, ținând cont că este indicat ca victimele care au suferit traumatisme grave să nu fie mutate? De ce nu a fost folosită o targă? 
Referitor la aspectele sesizate, reprezentanții ISU Dobrogea au precizat: „În cazul de față, colegii aflați acolo, având în vedere faptul că focul se manifesta generalizat și cu violență la etaj, personalul a abordat o manevră de urgență pentru mutarea victimei, întrucât în orice moment din cauza focului puteau să se desprindă elemente din tâmplăria PVC sau sticlă, din cauza temperaturii înalte a focului și să se spargă și să creeze traume suplimentare victimei sau personalului medical, care începuse deja să acorde primul ajutor medical, în condiții de siguranță.
Paramedicii erau în proximitatea locului, iar interesul major a fost de aplica manevre de resuscitare victimei, în condiții suplimentare. Să ia targa ar fi presupus timpi suplimentari, iar în acele momente orice secundă, orice minut erau vitale”. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3759 secunde