ÎPS Teodosie, achitat în dosarul fraudei cu fonduri europene

320
ÎPS Teodosie, achitat în dosarul fraudei cu fonduri europene - ipsachitat-1581700277.jpg

Articole de la același autor

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție l-au achitat, vineri, pe Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, în dosarul deschis de DNA privind frauda cu fonduri europene. ÎPS Teodosie a fost acuzat, alături de alte cinci persoane, că ar fi comis o fraudă cu fonduri europene. Potrivit acuzațiilor, Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură ar fi fost prezentate acte falsificate pentru obținerea unei finanțări europene de 1,3 milioane de lei, pentru a susține o cultură din zona Nazarcea, aflată în proprietatea Arhiepiscopiei.

ÎPS Teodosie a fost achitat și în primă instanță, la Curtea de Apel Constanța, decizia fiind susținută și de magistrații de la instanța superioară. În același dosar au fost achitați și Aurelian Ștefan, Stere Beca, Bogdan Petrișor Malaxa, Gheorghe Nadoleanu și Ciprian Ioan Cojocaru.

"Lucrurile lui Dumnezeu nu sunt cuprinse de întuneric. Am crezut în Dumnezeu, căruia m-am încredințat cu slujirea mea. Am crezut în Justiție și iată că rezultatul este pe măsură. Știam că cele pentru care eram cercetat nu există. Păcat de osteneala celor care au întors pe față și pe dos toate acele declarații și acuzații. Mulțumesc lui Dumnezeu și mă rog pentru toți cei care păzesc dreptatea în această țară să aibă mereu credință, lumină și dragoste de oameni. Unii dintre credincioși îmi plângeau de milă și spuneam de fiecare dată că nu sunt supărat. Când te acuză cineva fără să existe un motiv de acuzație îți face un bine și eu le mulțumesc și celor ce m-au acuzat și celor ce m-au achitat. Unii credincioși poate au gândit că am făcut ceva, că nu degeaba sunt chemat la DNA. Vreau să nu vă smintiți, de multe ori iese fum și fără foc. Nu mai este proverbul acesta adevărat decât în cele materiale. Focul lui Dumnezeu stinge toată vrăjmășia, toată nedreptatea, toată răutatea", a afirmat ÎPS Teodosie, după aflarea veștii că a fost achitat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8599 secunde