ÎPS Teodosie a sfidat din nou regulile carantinei

330
ÎPS Teodosie a sfidat din nou regulile carantinei - yxnopwzhotcxzmm4mgy5zgi2ndg3zge5-1608903147.jpg

Articole recomandate

Aproximativ 300 de persoane s-au strâns în Catedrala Arhiepiscopală din Constanța. Înalt Prea Sfințitul Teodosie oficiază slujba de Crăciun în interiorul bisericii, deși acest lucru este interzis de autoritățile locale. Asta, pentru că municipiul Constanța este în carantină de aproape cinci săptămâni. În plus, oamenii au fost împărtășiți cu o singură linguriță, pottrivit Digi24.


Iulia Stanciu, jurnalist Digi24: Credincioșii au venit la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Petru și Pavel din Constanța încă de la primele ore ale dimineții și au participat la slujba desfășurată în interiorul lăcașului de cult. Municipiul Constanța se află în carantină de aproape 5 săptămâni și conform normelor în vigoare toate slujbele ar trebui ținute în exteriorul bisericii. Am stat de vorbă cu enoriașii care au participat la slujbă și ne-au spus că nu le-a fost teamă, argumentând că e la fel de aglomerat și în supermarketuri. La sfârșitul slujbei l-am întrebat și pe ÎPS Teodosie dacă această slujbă nu ar fi trebuit organizată în exterior, și a răspuns scurt că „Nu!”.


De precizat, că în jurul Arhiepiscopiei au fost câteva echipaje mixte, formate din polițiști și jandarmi, dar oamenii legii nu au dat sancțiuni și i-au lăsat pe oameni să intre în catedrală.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9905 secunde