IPJ Constanța, lăudat de noul șef. "Este o instituție emblematică la nivel național!"

394
IPJ Constanța, lăudat de noul șef.

Articole de la același autor

Țelul noului șef al Inspectoratului de Poliție Județeană (IPJ) Constanța, comisarul șef Adrian Constantin Glugă, este ca polițiștii să fie cât mai vizibili și mai aproape de cetățeni, pe timpul sezonului estival. Tocmai de aceea, echipajele din stradă au fost suplimentate. Despre instituția ale cărei frâie le-a preluat spune că este "emblematică la nivel național", iar colectivul îl consideră a fi "grozav".

Au trecut două săptămâni de când în fruntea IPJ Constanța se află un nou inspector șef, comisarul șef Adrian Constantin Glugă (venit din fruntea IPJ Dolj, după ce fostul șef, comisarul șef Constantin Dancu, a fost scos la pensie) și tot atât de când ministrul Marcel Vela a sosit pe litoral, pentru a deschide oficial sezonul estival și a solicita o prezență mai mare a forțelor de ordine în stradă, în contextul măsurilor necesare pentru limitarea răspândirii Covid-19.

După o perioadă în care s-a "acomodat" cu noua funcție, vineri, comisarul șef Glugă a organizat o conferință de presă în care a prezentat evoluția situației infracționale în prima parte a lunii iulie, cât și modul cum se va desfășura relația polițiști - cetățeni pentru restul verii.

Astfel, potrivit statisticilor prezentate, în cele două săptămâni ale lunii iulie, numărul infracțiunilor și accidentelor rutiere a fost în scădere, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Un aspect îmbucurător, după cum a subliniat comisarul șef Glugă. Totodată, având în vedere că ne aflăm în plin sezon estival, șeful IPJ Constanța a subliniat că, în perioada următoare, vor continua controalele în colaborare cu celelalte instituții, sub coordonarea Instituției Prefectului. Ba mai mult, polițiștii vor fi prezenți mai mult, mai vizibil, pe stradă.

"Se acționează pe conceptul poliției de proximitate, de apropiere a polițiștilor și a celorlalte forțe participante de cetățean, scopul final fiind asigurarea unui climat de siguranță și de încredere în forțele de ordine și de sprijinire reciprocă", a precizat cms. șef Glugă.

"Lucrătorii de poliție din Constanța își cunosc meseria"

Împuternicit la conducerea IPJ Constanța pentru o perioadă de trei luni, comisarul șef Glugă a caracterizat instituția ca fiind una în care se muncește cu profesionalism și dedicație.

"Este un colectiv grozav, lucrătorii de poliție își cunosc meseria și, trebuie să recunoaștem, IPJ Constanța este emblematică la nivel național.

Cât privește problemele identificate, de remarcat este cea privind deficitul de personal, care este însă general valabilă. Ne confruntăm cu un deficit de personal de aproximativ 24%, mai mare în corpul agenților.

În ceea ce privește situația infracțională, constat că predomină furturile și pot spune că, dacă ponderea infracțiunilor cu violență este mică, este un lucru bun", a precizat comisarul șef.

Cât privește o eventuală intenție de a rămâne la șefia IPJ și după încheierea verii, acesta a ținut să precizeze că speră, mai întâi, să facă "lucrurile să meargă cât mai bine, în această perioadă".

Explicație surprinzătoare privind "tăvălugul" de schimbări din funcții

Surprinzătoare este, însă, explicația dată de comisarul șef Adrian Glugă cu privire la "tăvălugul" de schimbări din funcții care a avut loc la nivelul IPJ Constanța la doar câteva zile de la împuternicirea sa pe funcție.

"O mare parte dintre aceste schimbări au survenit ca urmare a exprimării unilaterale a voinței ofițerilor de a-și desfășura activitatea pe un alt post echivalent, în aceleași condiții. Din ce știu eu, comisarul șef Ciprian Sobaru a solicitat să se mute de la Serviciul Rutieră la Serviciul Caziere, unde era o funcție vacantă", a afirmat comisarul șef Glugă.

La fel, tot la cerere ar fi fost și schimbarea de la nivelul Poliției municipiului Constanța, cât și a Biroului Mamaia.

"Drept urmare, în urma acestor solicitări de a se muta pe alte posturi, evident că a trebuit să asigurăm funcționalitatea structurilor, să găsim oameni pe care să îi împuternicim pe posturile vacante. În acest sens, au fost discuții și cu forurile superioare, de la IGPR", a mai afirmat noul șef al IPJ Constanța.

Întrebat dacă această "avalanșă" de solicitări de a fi mutați din funcție este o formă de protest, comisarul șef a negat.

"Nu aș putea comenta deciziile pur personale, legate de cariera fiecăruia dintre acești ofițeri, dar îmi place să cred că nu e o formă de protest. Dacă vor mai fi astfel de solicitări de transfer, vom da curs acestora și vom proceda la împuternicirea altor ofițeri pentru funcțiile rămase vacante", a mai declarat Adrian Glugă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6403 secunde