IPJ Constanța, deficit de personal. Examenul pentru încadrarea din sursă externă, la Constanța! "Urmează să se facă angajări masive"

Duminică, 17 Decembrie 2017
24561
Ministerul Afacerilor Interne urmează să scoată la concurs mii de posturi pentru încadrarea din sursă externă, pentru cei care își doresc să devină polițiști, pompieri, jandarmi sau polițiști de frontieră. Noutatea este că doritorii nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la școlile din țară și vor putea să susțină examenul chiar la Constanța.

Deficitul de personal pe plan local a ajuns la cote alarmante, asemenea celui național. IPJ Constanța are neocupate 300 de funcții, iar pentru ca lucrurile să funcționeze cât de cât normal, este nevoie ca cel puțin 100 de funcții să fie ocupate urgent.

"Ministerul Afacerilor Interne urmează să facă angajări masive în sistem. Pe termen scurt avem nevoie de angajări din sursă externă, altfel nu cred că vom reuși să acoperim necesarul, cu toate că acum s-a redus ciclul de pregătire la șase luni. Chiar și așa, capacitatea școlilor nu cred că va reuși să acopere nevoile Ministerului Afacerilor Interne. Necesarul este destul de mare pentru județul Constanța. Bănuiesc că angajările se vor face eșalonat, prin loturi de câte 100 de persoane", a declarat, pentru "Cuget Liber", comisar șef Constantin Dancu, șef împuternicit temporar al IPJ Constanța.

Prin Memorandumul aprobat de Guvern, Ministerul Afacerilor Interne poate scoate la concurs 3.649 de posturi, ce urmează a fi ocupate etapizat, prin examen. Încadrările din sursă externă se pare că sunt singura soluție pentru ca deficitul să fie micșorat într-un termen scurt. De asemenea, conducerea IPJ Constanța nu mai crede că școlarizarea în școlile Ministerului Afacerilor Interne mai este de bun augur în această perioadă.

"Foarte important este că se vor face angajări din sursă externă și candidații vor susține examen pentru funcții, în Constanța. Nu cred că este o soluție, pe termen scurt, școlarizarea în Școlile Ministerului Afacerilor Interne. Niciodată numărul de posturi din organigramă nu ne va mulțumi. În acest moment, suntem în parametri de avarie, iar ca să putem să funcționăm normal, mai avem nevoie de cel puțin 100 de funcții, urgent", a mai adăugat comisarul șef, Constantin Dancu.

Scoaterea la concurs a posturilor este una dintre măsurile care fac parte din pachetul menit să reducă deficitul de personal din zona de ordine publică, dar și la serviciile de eliberare a pașapoartelor și serviciile de înmatriculări și permise de conducere, anunțat de reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne. Calendarul organizării examenelor și toate celelalte detalii legate de examene vor fi făcute publice în următoarea perioadă. 


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2284 secunde