IOHANNIS LA ATENEU: Să lăsăm adevărul să iasă la lumină

129
IOHANNIS LA ATENEU: Să lăsăm adevărul să iasă la lumină - ddd-1577014741.jpg
Președintele Klaus Iohannis a afirmat duminică, la Ateneul Român, că vinovații de la Revoluția din decembrie 1989 trebuie să fie aduși în fața justiției, și a făcut un apel către toți românii "să vorbească clar și răspicat despre Revoluția din decembrie 1989".

Șeful statului spune că "cel mai bun antidot împotriva uitării" este evocarea faptelor, și acum și totdeauna, precum și protejarea și îngrijirea memoriei eroilor noștri.

"Fac astăzi un apel către toți români, cu ocazia marcării zilei victoriei Revoluției Române și a libertății, să vorbim clar și răspicat despre Revoluția din decembrie 1989. Revoluția anticomunistă a existat, la fel cum și regimul comunist a mutilat destinul acestei țări. Să lăsăm adevărul să iasă la lumină și să nu-l ocolim. (...) Doar asumând cu claritate ce a fost bun, dar și ce a fost și rău, vom putea construi o țară dreaptă. Am spus că vrem să știm adevărul despre Decembrie 1989. Vrem ca vinovații să fie aduși în fața justiției. Vrem dreptate. Societatea noastră are nevoie să se vindece pentru că România normală, sigură, prosperă și predictibilă are nevoie de adevăr. Generațiile viitoare au nevoie de acest act de dreptate, pentru că doar din dreptate răsare spiritul liber", a declarat președintele la evenimentul organizat cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la Revoluția Română din 1989.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 22 Decembrie 2019
Stire din Eveniment : Marș de comemorare a Revoluției din 1989
Sâmbătă, 21 Decembrie 2019
Stire din Eveniment : S-A LĂSAT CU SÂNGE! Incidente la troiță
Pagina a fost generata in 2.8394 secunde