Iohannis critică MAI și cere o autoevaluare profundă

211
Iohannis critică MAI și cere o autoevaluare profundă - dddd-1583232934.jpg

Articole recomandate

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că în ultimii ani activitatea Ministerului Administrației și Internelor a demonstrat o serie de deficiențe în contextul unor situații precum cazul Caracal sau evenimentele de la 10 august și a subliniat că ministerul are obligația de a-și face o autoevaluare pentru a identifica măsurile pentru remedierea problemelor, potrivit Agerpres.

"Activitatea din ultimii ani a MAI a demonstrat o serie de deficiențe de ordin managerial, de coordonare și chiar lipsă de profesionalism în contextul unor situații precum cazul Caracal sau evenimentele din 10 august. Instituția dumneavoastră are obligația să-și facă o autoevaluare profundă pentru a identifica factorii care au dus la situațiile pe care le-am menționat și să ia toate măsurile necesare pentru remedierea cât mai rapidă a problemelor. Nu poate exista nicio abatere a MAI de la menirea sa fundamentală, aceea de a proteja și apăra cetățenii români", a spus șeful statului la prezentarea raportului de activitate al MAI pe anul 2019.

El a subliniat că MAI trebuie să acționeze în interesul cetățenilor, al comunității și în sprijinul instituțiilor statului. "Obiectivul fundamental este acela ca legea să fie respectată, iar cetățenii să se simtă în siguranță, având deplină încredere în instituțiile care au misiunea să îi apere și să îi protejeze. Este imperativ că factorii de decizie din cadrul MAI să conștientizeze pe deplin responsabilitatea pe care o au față de români și să depună toate eforturile necesare modernizării și eficientizării instituției. Trebuie să vă asigurați că, în toate demersurile pe care le întreprind angajații ministerului, sunt pe deplin respectate valori și principii precum demnitatea, libertatea individuală, egalitatea în fața legii, cinstea, încrederea și toleranța", a mai spus Iohannis.

Klaus Iohannis le-a transmis celor din MAI să se asigure de întârirea controlului la frontiere, în contextul răspândirii infecției cu coronavirus. "În contextul actual, al combaterii răspândirii infecției cu coronavirus, vă cer să vegheați cu responsabilitate, dar și cu calm, la întărirea controlului la frontierele maritime, aeriene și terestre. Traversăm o perioadă complicată la nivel global, iar cetățenii au nevoie și de sprijinul dumneavoastră pentru a se simți în siguranță. De modul în care acționați depinde ca panica să nu se instaureze, iar românii să simtă că sunt apărați și protejați", a mai declarat președintele.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4871 secunde