Iohannis, apel pentru evocarea faptelor de la Revoluție

125
Iohannis, apel pentru evocarea faptelor de la Revoluție - ddd-1577013132.jpg

Articole recomandate

Klaus Iohannis a declarat, într-un discurs susținut la Academia Română, că cel mai bun antidot împotriva uitării este evocarea faptelor și a făcut un apel către români să vorbească clar și răspicat despre Revoluția din decembrie 1989. El a subliniat că adevărul trebuie cunoscut, iar vinovații să fie aduși în fața justiției.

"Azi, la 30 de ani mă înclin cu recunoștință și profund respect, în numele statului român, în memoria martirilor noștri uciși de cumplită ură dezlănțuită a unui regim criminal. Chipurile oamenilor din fotografiile care ne înconjoară sunt ale vieții și speranței, fac parte dintr-o generație a onoarei care știau că există națiuni menite să renască și cauze pentru care merită să mori. Figurile eroilor și martirilor sunt nepieritoare și așa vor rămâne pentru noi.

Cel mai bun antidot împotriva uitării este evocarea faptelor, protejarea și îngrijirea memoriei. Fac un apel către toți românii, să vorbim clar și răspicat despre Revoluția din decembrie. Revoluția anticomunistă a existat, așa cum și regimul comunist a mutilat destinul acestei țări. Să lăsăm adevărul să iasă la lumină, să nu îl ocolim!

De o parte a fost iubirea de țară apărată de eroi și martiri, pe de alta ura și tirania unui dictator și ale acoliților lui. Doar asumând cu claritate bun și rău vom putea construi o țara dreaptă. Vrem ca vinovații să fie aduși în fata justiției, vrem dreptate!

Societatea are nevoie să se vindece, pentru că România normală, sigură, prosperă și predictibilă are nevoie de adevăr. Generațiile viitoare au nevoie de acest act de dreptate. Așa cum spunea Ana Blandiana – până când justiția își va face această datorie, până când justiția nu reușește să fie o formă de memorie, memoria singură poate fi o formă de justiție"

Iohannis și Orban participă și la evenimentul organizat cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la Revoluția Română din 1989, care se desfășoară la Ateneul Român.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 22 Decembrie 2019
Stire din Eveniment : Marș de comemorare a Revoluției din 1989
Sâmbătă, 21 Decembrie 2019
Stire din Eveniment : S-A LĂSAT CU SÂNGE! Incidente la troiță
Pagina a fost generata in 3.3732 secunde