Învățătoare condamnată pentru purtare abuzivă, după ce și-a jignit elevii

Vineri, 19 Aprilie 2019
124
O învățătoare de la Școala Gimnazială Nr. 4 din Brașov a fost condamnată la opt luni închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă, după ce a fost înregistrată în urmă cu doi ani în timpul orelor în timp ce îi jignea pe elevi.Potrivit deciziei Judecătoriei Brașov, învățătoarea Eugenia Dobrescu a fost condamnată la opt luni închisoare, însă magistrații au decis amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani.

De asemenea, învățătoarea a fost obligată să plătească în total 7.600 de lei și 425 euro daune materiale și morale către patru familii ale elevilor care s-au constituit părți civile în dosar, plus aproape 10.000 lei cheltuieli judiciare.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

În februarie 2017, mama unei eleve a publicat în presa locală o înregistrare în care învățătoarea Eugenia Dobrescu îi jignea pe elevii de clasa a II-a în timpul orelor, numindu-i "gunoaie" și "tâmpiți".

Ulterior, mai mulți părinți au reclamat faptul că copiii lor au comportamente ciudate și sunt agresivi acasă.

După apariția înregistrării pe site-ul ziarului "Bună ziua Brașov", Avocatul Poporului a deschis o anchetă în acest caz.

Pagina a fost generata in 0.2964 secunde