Intersecțiile blestemate ale Constanței!

1108
5
Intersecțiile blestemate ale Constanței! - fondintersectiiaccidente1-1369320366.jpg
Mai multe intersecții din municipiul Constanța sunt adevărate capcane pentru șoferii grăbiți. Neatenți, cu toții comit aceeași greșeală: uită să acorde prioritate! Și, astfel, liniștea străduțelor este tulburată aproape zilnic de scârțâituri de cauciucuri și bușituri.

Arterele principale ale municipiului sunt, în mod frecvent, scena accidentelor în care sunt implicați pietoni sau a celor cauzate de viteza excesivă. Nici străduțele din cartiere nu sunt ferite însă de incidente rutiere; deși mai puțin grave, numărul lor este la fel dacă nu chiar mai ridicat.

Iar în Constanța sunt câteva intersecții unde aproape zilnic se petrec astfel de evenimente: în cartierul Km 4-5 - intersecția străzilor Pandurului cu Liliacului, în zona Delfinariu - intersecția străzilor Chiliei cu Soveja și Unirii cu Zorelelor, în cartierul Coiciu - intersecția străzilor Baba Novac cu Frunzelor, în zona Spitalului Județean - intersecția dintre străzile Nicolae Iorga și Ion Lahovari, în apropierea Pieței Grivița - intersecția dintre străzile Ștefan Mihăileanu și Călugăreni.

Ce au în comun toate aceste încrucișări rutiere

Răspunsul ni l-a oferit subcomisarul Ciprian Sobaru, șeful Poliției Rutiere Constanța: "Acestea sunt străduțe de cartier care, până la intersecțiile respective, sunt cu prioritate. Așa că intervine automatismul: șoferul trece de o intersecție, are prioritate, trece de următoarea, are prioritate și când ajunge într-una din intersecțiile respective nu mai este atent și nu realizează că, de exemplu, strada Liliacului pierde prioritatea, la fel strada Zorelelor, strada Frunzelor etc. Au un sentiment fals de drum cu prioritate și comit aceeași greșeală ca alții, înaintea lor, și au loc tamponări".

În ceea ce privește intersecția dintre străzile Unirii și Zorelelor, soluția a fost schimbarea priorității. Astfel, dacă până în 2011 strada cu prioritate este Zorelelor, în prezent, prioritate au șoferii care vin de pe Unirii.

"Modificarea priorității a dus la reducerea numărului incidentelor rutiere", a admis subcomisarul Ciprian Sobaru.

În cazul celorlalte intersecții, însă, singura soluție pentru prevenirea tamponărilor este o atenție mai mare din partea conducătorilor auto. Tocmai de aceea, de la începutul acestui an, polițiștii rutieriști au o prezență mai activă pe străzi; în acest mod, șoferii vor fi de două ori mai atenți înainte să se avânte într-o intersecție! 

Comentează știrea

cc
24 mai 2013
solutie

montati niste limitatoare de viteza

Gigi
24 mai 2013
solutie

Sa bage mazarica niste sensuri giratorii, ca si asa sunt 50 la fiecare kilometru.

HIIIHII HOOHOO
24 mai 2013
SIgur...

pai daca colturile intresectiilor is fara vizibilitate din cauza pomilor,tufelor crescute si masinilor parcate aiurea.Si daca nu ai vizibilitate intri mai mult ca sa vezi si atunci...ppooocc

angi
29 mai 2013
vizibilitate !!!!

de ce nu se iau masuri contra masinilor oprite aproape de intersectie ? sau sa se elibereze campul vizual din tot soiul de motive ????astea nu se vad de politie ???? sau anume le lasa asa ?

Tina
11 iulie 2013
in plus

nu ati mentionat Izvorului cu Frunzelor dar mai ales Izvorului cu Andrei Muresanu unde e crunt... cel putin un accident pe saptamana... cu raniti grav si chiar cu decedati... ar trebui sa se ia masuri

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3557 secunde