Intersecția care bagă spaima-n constănțeni

3154
10
Intersecția care bagă spaima-n constănțeni - intersectiebulevardulmamaistrmir-1342034803.jpg

Articole de la același autor

Intersecția dintre Bulevardul Mamaia și strada Mircea cel Bătrân este recunoscută ca fiind printre cele mai periculoase din Constanța. Aproape zilnic aici are loc un accident și, invariabil, motivul este același: trecerea pe culoarea roșie a semaforului.

Punct de legătură între mai multe zone ale orașului, intersecția dintre Bulevardul Mamaia și strada Mircea cel Bătrân (la rândul lor artere principale ale municipiului), este aglomerată tot timpul. Probabil acesta este unul dintre motivele pentru care, aproape zilnic, în zonă are loc cel puțin un incident rutier.
Statisticile Serviciului Poliției Rutiere Constanța rețin că, înce-pând din 2010 și până în prezent, numai în această răspântie de drumuri au avut loc 11 accidente rutiere soldate cu victime; iar de la începutul lui 2012 au avut loc trei accidente rutiere, în urma cărora patru persoane au ajuns la spital. Numărul tamponărilor nu-l mai reține nimeni, dar polițiștii admit că nu trece săptămână să nu se bu-șească mașinile în intersecția res-pectivă. Și asta deși încrucișarea de drumuri este semaforizată, iar regulile ar trebui să fie foarte clare.
Cauza accidentelor o reprezintă tocmai șoferii pentru care culorile semaforului nu au nicio însemnătate. "În această zonă, accidentele au loc pe fondul nepăstrării distanței regulamentare dintre mașini și urmare a pătrunderii în intersecție pe culoarea roșie a semaforului", a afirmat Cristina Vasile, purtător de cuvânt al serviciului rutier.
Vin în viteză, forțează galbenul sau trec pe culoarea roșie și nu mai pot fi evitați de mașinile care vin de pe artera cealaltă. Scenariul este același, indiferent că vorbim despre cei care vin pe Mircea cel Bătrân, dintre Jandarmerie sau despre cei care circulă pe Bulevardul Mamaia. Iar totul se întâmplă pentru că sunt șoferi care nu vor să mai aștepte un minut în semafor.

Se cer soluții!
Frecvența incidentelor din zonă i-a determinat pe constănțeni să ceară Poliției Rutiere Constanța luarea unor măsuri. "Este îngrijorător câte accidente se petrec în această intersecție. Nu se poate ca Poliția Rutieră să trimită un echipaj care să supravegheze zona, având în vedere frecvența cu care se produc incidentele? Până la urmă, se pune accentul pe prevenție, inclusiv a accidentelor rutiere", a semnalat Mirela Iancu, o constănțeancă ce locuiește pe strada Mircea cel Bătrân, în apropierea intersecției.
În schimb, polițiștii rutieriști spun că, în prezent, numărul redus de angajați nu le permite să repartizeze un echipaj special pentru intersecția amintită. "Este o intersecție deja semaforizată. Putem în schimb să-i sfătuim pe șoferi să acorde o mai mare atenție regulilor de circulație!", a adăugat reprezentantul Poliției Rutiere Constanța.



Comentează știrea

dani
12 iulie 2012
simplu pt 3 secunde se vor salva vieti

trebuie tinuta pe rosu intersectia, pe timp pasiv, cam 3 secunde cand se pleaca din b-dul mircea in b-dul mamaia...semaforul se schimba mircea verde instant, cu rosu instant mamaia..iar intersectia este prea mare sa aiba timp sa se elibereze..dc vrea cineva sa faca ceva se poate...dar la noi nu se gandeste se asteapta 100 de accidente si victime si nimeni nu ia masuri..o simpla masura sa dea timp pasiv de eliberare 2-3 secunde si se vor salva vieti !!!

eu
12 iulie 2012
alta este cauza

cauza accidentelor o reprezinta proasta sincronizare a semafoarelor. daca ar fi fost doar vina soferilor care trec pe rosu, erau accidente in toate intersectiile, nu doar in aceasta

Un locuitor al strazii Turda
12 iulie 2012
Mizerie de nedescris si sobolani cat o pisica pe str TURDA,NR 26

Locuiesc pe strada Turda,langa Universitatea Ovidius de pe b-dul Mamaia.La nr 26, nu locuieste nimeni(vine din cand in cand o batrana,care le da sa manance cainilor din curte.Este o tarla intreaga de caini,mari si mici(dintre care si 2 sau 3 caini lup),care stau mai tot timpul nemancati.In cateva randuri,s-au mancat la propriu intre ei,s-a intamplat asta de cel putin 3 ori.In curte este o mizerie de nedescris,batrana aduna de peste tot gunoaie pe care le depoziteaza in curte,curte care este plina de sobolani care au ajuns si in curtile vecine,inclusiv in curtea mea.Nu stiu cui sa ma adresez,vad ca Primaria Constanta nu da 2 bani pe probleme de genul.Str TURDA,NR 26.Treceti sa vedeti cu ochii vostri!

Max
12 iulie 2012
Camere video

Deoarece in Constanta nu exista Politie Rutiera (exista doar Serviciul de Politie Rutiera, dar fara politisti!) rezolvarea partiala vine prin montarea de camere video in intersectie si o placuta de avertizare:"Intersectie Supravegheata Video". Este bine si ca fiecare dintre voi sa aiba montata pe masina o camera video, care vă va ajuta in caz de accident prin dovedirea nevinovatiei voastre.

ionica
12 iulie 2012
intersectia...

Hai ca-i buna! Pai nu se respecta Constitutia,regulile Parlamentului,Legile se schimba ca si ciorapii,atunci sa ne miram ca nu se respecta "culorile " la semafoare !Dela CAP se-mpute totul.

Mihaela
12 iulie 2012
nu se respecta nici incadrarea spre stanga

merg in fiecare zi spre casa in intersectia mentionata, insa alaturi de celelalte probleme mentionate mai sus, mai adaug si faptul ca am trecut prin clipe de cosmar, pentru ca eu ma incadrez pe ultima banda sa fac stanga spre Capitol. De sute de ori imi vin masini, ca re se incadreaza pe banda din mijloc, ca apoi sa faca stanga....am trecut milimetric pe langa situatii limita !!! Mukti taximetristi si masinicu numar de bucuresti care ignora total reguli elementare de circulatie si semnalizarea !!!

semafor
14 iulie 2012
atentie

pai au voie sa faca stanga de pe banda 2, cum vii dinspre jandarmi.

Răspuns la: nu se respecta nici incadrarea spre stanga
Adăugat de : Mihaela, 12 iulie 2012
merg in fiecare zi spre casa in intersectia mentionata, insa alaturi de celelalte probleme mentionate mai sus, mai adaug si faptul ca am trecut prin...
Mihai
16 iulie 2012
raspuns

Prima banda din stanga este exclusiv pentru stanga, apoi cea de-a doua este pentru stanga si inainte, veti observa ca asa este marcat si pe carosabil. Cat despre sincronizarea semafoarelor, se pot ajusta cateva secunde acolo.

Răspuns la: nu se respecta nici incadrarea spre stanga
Adăugat de : Mihaela, 12 iulie 2012
merg in fiecare zi spre casa in intersectia mentionata, insa alaturi de celelalte probleme mentionate mai sus, mai adaug si faptul ca am trecut prin...
ovidiu
17 iulie 2012
Marcaje trasate gresit

cind ajungi la intersectia Tomis -Mircea in sensul spre Pescarie sunt 4 benzi- o banda stinga sa intri pe Tomis ,banda urmatoare este inainte dar atentie dupa ce treci de intersectie dai in banda care face dreapta sa intri pe Mircea ,urmatoarea banda este singura pe care poti inainta in siguranta pe Bdul Mamaia .Banda a patra obligatoriu stanga pe Tomis spre centru.In portiunea de pe b-dul Mamaia intre Mircea si Tomis trasarea benzilor este gresita. Daca urmariti in toate intersectiile cu exceptia celei de la Dacia- Tomis cu Lapusneanu marcajele sunt trasate gresit daca mergi pe banda de linga ax la stop ajungi in banda care te obliga sa faci la stinga .Daca nu te incadrezi din timp pe banda a doua trebuie sa faci stinga sau sa incalci semnul de ciculatie mergi inainte dar te poate astepta politistul cu motocicleta. Prin desfintarea tramvaiului intersectiile de pe Lausneanu au cite 8 benzi De ce nu sint trasate intersectiile in Constanta conform Regulamentului de circulatie-pentru ca se doreste ca oamenii sa fie obligati sa incalce regulile de circulatie pentru a putea fi amendati .

ovidiu
17 iulie 2012
completare la marcaje trasate gresit

Rectificare la primul paragraf este vorba despre intersectia b-dul TOMIS - b-dul MAMAIA ( la Capitol).Va cer scuze.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3631 secunde