Video Întâmplare cutremurătoare! Scafandru român, EROU în Bulgaria. A salvat un băiat de 17 ani, înghițit de valuri

84083
Întâmplare cutremurătoare! Scafandru român, EROU în Bulgaria. A salvat un băiat de 17 ani, înghițit de valuri - img-1567332003.jpg

Articole recomandate

Întâmplare cutremurătoare, cu final fericit, pe litoralul bulgăresc. Un tânăr licean din Craiova, aflat în vacanță la Nisipurile de Aur, în Bugaria, a fost salvat de la moarte de un scafandru, tot român, după ce s-a aventurat pe mare, deși salvamarii ridicaseră steagul roșu, scrie observator.tv.


Ieri, băiatul de 17 ani, elev de clasa a XII-a din Craiova, a intrat în Marea Neagră, deși steagul roșu îi interzicea acest lucru. O decizie care putea să-l coste viața, pentru că tânărul a fost înghițit de valurile puternice. Mâna lui ridicată după ajutor a fost văzută de pe mal de unchiul băiatului, care a sărit și el în marea agitată, riscându-și viața, ca să-și salveze nepotul. 


Andreea Berkhout, o cunoscută profesoară de limba engleză din România, care se afla pe plajă în acele momente dramatice, povestește pe Facebook că "ceva incredibil a schimbat în bine finalul tragic ce se conturase deja".


Un scafandru român de la ISU București, Cornel Uța, care se plimba pe malul mării, a văzut ce se întâmplă, s-a aruncat în marea de cod roșu și l-a salvat atât pe băiatul de 17 ani, cât și pe unchiul lui. 


"Acum cateva minute, un licean din Craiova a fost la un pas de moarte in Nisipurile de Aur. Mana lui ridicata sa ceara ajutor, apoi inghitita de valuri, unchiul disperat care se lupta cu furia marii ca sa isi salveze nepotul, femeile tipand neputincioase de pe mal, salvamarul aruncandu-se intr-un tarziu in ajutorul celor aproape inecati, toate sunt infioratoare inca. Ceva incredibil a schimbat in bine finalul tragic ce se conturase deja: un scafandru, tot roman, de la ISU Bucuresti, aflat la plimbare pe plaja. Cornel Uta este numele lui. S-a aruncat in marea de cod rosu si l-a salvat atat pe băiat, cat si, probabil, pe unchiul lui epuizat de lupta cu valurile imense. 4 barbati l-au carat pe mal pe bietul baiat, au venit paramedicii, medicul de pe ambulanta, s-a sfarsit cu bine. Mai putin de un minut a lipsit ca liceanul in clasa a 12-a, sa devina doar o amintire, plansa de familie si prieteni. Steagul rosu inseamna interdictie. Asta nu scuza, insa, reactiile intarziate ale salvamarilor bulgari. Dincolo de morala acestei intamplari, eroul roman de astazi este Cornel. Am fost onorata sa ii strang mana, sper sa o faceti si voi, chiar daca numai virtual", este mesajul pe care Andreea Berkhout l-a scris pe Facebook.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6927 secunde