Întâlnire IMPORTANTĂ a șefului Statului Major al Apărării. Au fost prezenți și vânătorii de munte!

Marţi, 02 Iulie 2019
2185
Șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, s-a întâlnit, astăzi, la Cheile Râșnoavei, cu jurnaliștii care participă la Cursul pentru jurnaliști care transmit din zone de conflict, ediția 2019.

În cea de-a treia zi a cursului, activitate ce se desfășoară în perioada 30 iunie - 6 iulie, la Centrul de Național de Instruire Întrunită "Getica", jurnaliștii au participat la exerciții alături de militarii Brigăzii 2 Vânători de Munte și de cei ai Batalionului 52 Forțe pentru Operații Speciale, militari cu o vastă experiență internațională, informează Biroul de presă al MApN.

Vânătorii de munte le-au prezentat și totodată i-au instruit pe jurnaliști cum se execută misiunile într-un mediu operațional greu accesibil, respectiv zona montană. Jurnaliștii au avut oportunitatea să învețe noțiunile de bază ale unui vânător de munte, precum recunoașterea și deplasarea pe un traseu de munte, executarea unei escalade pe un versant muntos sau coborârea în rapel. De asemenea, luptătorii din Forțele pentru Operații Speciale le-au prezentat jurnaliștilor, modul de operare în cadrul operațiilor speciale independente sau în misiunile executate în sprijinul forțelor convenționale.

"Este un program cu tradiție de acum al Ministerului Apărării Naționale, iar dumneavoastră beneficiați de experiența și cunoștințele unora dintre cei mai buni militari ai Armatei României. Instructorii pe care îi aveți alături sunt militari extrem de bine pregătiți din Batalionul 52 Forțe pentru Operații Speciale, cu mare experiență operațională. Totodată, vânătorii de munte care astăzi au misiunea să vă împărtășească tainele instrucției alpine sunt exponenții acelei resurse umane cu care armata se mândrește, și în care investește permanent.

Vă instruiți în Centrul Național de Instruire Întrunită, una din facilitațile cele mai mari și mai complexe dintre cele existente în Alianța Nord-Atlantică, deci sunt sigur că veți beneficia de toate condițiile pentru ca să puteți să vă însușiți cunoștințele și să vă formați deprinderile pe care organizatorii le-au considerat necesare pentru ca dumneavoastră să puteți merge alături de militarii noștri în teatrele de operații și să vă desfășurați activitatea cât mai profesionist. Sunteți pe mâini bune, vă urez succes, iar sâmbătă să plecați din Cincu convinși că vă puteți baza oricând pe militarii Armatei României", le-a declarat generalul Ciucă jurnaliștilor-cursanți.

Pagina a fost generata in 0.1817 secunde