Instrucţie pe mare, pe fluviu, în teren şi în aer, cu structurile Forţelor Navale Române

311
Instrucţie pe mare, pe fluviu, în teren şi în aer, cu structurile Forţelor Navale Române - instructiepemare1-1611257895.jpg

Articole de la același autor

Navele maritime și fluviale, precum și alte structuri specializate ale Forțelor Navale Române sunt planificate, 24 de ore din 24, în servicii de luptă permanente, pentru a asigura securitatea țării noastre la granița maritimă și fluvială. Conform planului cu principalele activități, marinarii militari se instruiesc pentru dezvoltarea nivelului de pregătire pentru luptă și creșterea coeziunii echipajelor, precum și pentru întărirea capacității de a răspunde rapid şi eficient la întregul spectru de ameninţări.

Echipajele care execută serviciul de luptă „Garda cu nave” au fost dislocate, pe mare și pe fluviul Dunărea, în perioada 20 - 21 ianuarie, în raioane din aria de responsabilitate, pentru a desfășura activități de monitorizare a traficului naval, conform procedurilor standard de operare. Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” a ieșit din portul Constanța și a executat misiuni de supraveghere a traficului maritim în raioanele din sudul litoralului românesc al Mării Negre, iar vedeta fluvială „Locotenent Aurel Cornățeanu” a plecat din portul militar Brăila și a navigat în amonte, pe fluviul Dunărea, până la km 240, pentru a desfășura acțiuni de consolidare a capacității operaționale a structurilor flotilei fluviale.

Echipajele elicopterelor Puma Naval au executat, tot în perioada 20 - 21 ianuarie, în zona Aerodromului Tuzla, zboruri de instrucție pentru consolidarea calificărilor operaționale ale piloților militari, iar infanteriștii marini au desfășurat module tactice de instruire în zona lagunară, prin antrenamente de conducere a mașinilor de luptă în poligonul Babadag.

Forțele care fac parte din pachetul „Gata de acțiune” sunt pregătite să intervină imediat și sunt alcătuite din șase nave și un elicopter, pentru zona maritimă, și nouă nave și o companie de infanterie marină în zona fluvială. „În plus, Forțele Navale Române participă la asigurarea forței de reacție rapidă a Alianței Nord-Atlantice (NRF, NATO Reaction Force), pe parcursul anului 2021, cu fregata «Regina Maria» având la bord un elicopter Puma Naval și o grupă de forțe pentru operații speciale, cu dragorul maritim «Locotenent Lupu Dinescu» având la bord o grupă de militari EOD, precum și cu un detașament de scafandri EOD, conform angajamentelor asumate de țara noastră față de partenerii internaționali. Prin acțiunile desfășurate, Forțele Navale Române demonstrează că se adaptează rapid la schimbările continue ale mediului de securitate actual și contribuie la consolidarea posturii maritime a Alianței în regiune”, transmit reprezentanţii Forţelor Navale Române.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6469 secunde