Instanța Supremă poate pronunța azi sentința definitivă pentru Alina Bica

141
Instanța Supremă poate pronunța azi sentința definitivă pentru Alina Bica - alinabica20160112iccj02inqoctavg-1529998782.jpg

Articole recomandate

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) ar putea pronunța miercuri o decizie definitivă în dosarul în care fosta șefă a DIICOT Alina Bica este judecată alături de omul de afaceri Horia Simu și de fostul șef al ANAF Șerban Pop, dar și în dosarul în care Bica este judecată alături de fostul ministru Adriean Videanu, scrie News.ro. 


În ambele dosare, ea a fost condamnată la închisoare cu executare, în primă instanță. Nicole Tender, soția omului de afaceri Ovidiu Tender, declara săptămâna trecută că fosta șefă a DIICOT nu s-ar mai afla în Costa Rica, ci în Panama.


În ambele dosare, Alina Bica a fost condamnată în primă instanță la închisoare cu executare. Fosta șefă a DIICOT a cerut din luna ianuarie statut de refugiat politic în Costa Rica. Soția omului de afaceri Ovidiu Tender declara însă, săptămâna trecută, la instanța supremă, că Bica nu s-ar mai afla în Costa Rica, ci în Panama.

Alina Bica este judecată și într-un al treilea dosar, prvind despăgubirea frauduloasă a omului de afaceri Gheorghe Stelian de către Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP). În acest caz, instanța supremă ar putea pronunța sentința în 29 iunie. Decizia nu va fi definitivă.

Dosarul Bica - Simu; fosta șefă a DIICOT a fost condamnată în primă instanță la trei ani și jumătate de închisoare cu executare

La ultimul termen al procesului în care Alina Bica este judecată după ce ar fi intervenit pentru clasarea unui dosar în care era implicat omul de afaceri Horia Simu, DNA a cerut majorarea condamnării de trei ani și jumătate de închisoare cu executare primită de Bica la instanța de fond. DNA a cerut majorarea pedepselor și pentru Horia Simu, condamnat în primă instanță la patru ani de închisoare cu executare și pentru fostul șef al ANAF Șerban Pop, care a primit la instanța de fond cinci ani de închisoare cu executare.

De asemenea, avocatul Alinei Bica a anunțat că a depus la Parchetul instanței supreme o plângere penală împotriva șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, și a unui alt procuror, pe care îi acuză de represiune nedreaptă și cercetare abuzivă.

În acest dosar, în ianuarie 2017 fosta șefă a DIICOT a fost condamnată de instanța supremă la trei ani și jumătate de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului, fiind acuzată că a intervenit pentru clasarea unui dosar al omului de afaceri Horia Simu.

Horia Simu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru cumpărare de influență, iar fostul șef al ANAF Șerban Pop a fost condamnat la cinci de închisoare cu executare pentru infracțiunea de trafic de influență.

În septembrie 2015, fosta șefă a DIICOT Alina Bica și fostul șef al ANAF Șerban Pop au fost trimiși în judecată pentru luare de mită și respectiv complicitate la dare de mită, pentru soluționarea favorabilă a unui dosar al omului de afaceri Horia Simu, acuzat de dare de mită.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8337 secunde