Inspectorul general al Poliției Române, mulțumit de activitatea polițiștilor constănțeni

100
Inspectorul general al Poliției Române, mulțumit de activitatea polițiștilor constănțeni - 30augustpolitiacalaretoba1346334-1377868234.jpg

Articole de la același autor

La nivelul Inspectoratului General al Poliției Române și, implicit, la nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța s-au desfășurat activități pentru asigurarea siguranței și ordinii publice pe litoralul Mării Negre. Bilanțul activităților de pe litoral a fost prezentat, vineri, de inspectorul general al Poliției Române, chestor șef Petre Tobă, sosit la Constanța. 




Media zilnică a turiștilor în sezonul estival 2013 a fost de 147.000 de persoane, în aceste condiții, dispozitivele de siguranță publică și patrulare au fost suplimentate, pentru a se asigura o prezență mai activă în stradă a elementului polițienesc și o intervenție mai eficientă la sesizările primite direct de la cetățeni sau prin apelul de urgență 112. 


"În perioada iulie - august, au fost delegați, de la alte inspectorate județene de poliție la IPJ Constanța, câte 90 de polițiști pe serie, dintre care 57 agenți de siguranță publică, 20 de polițiști pe linie de investigații criminale, 13 polițiști criminaliști, cu un total de 781 de efective participante, din care 404 de alte structuri ale MAI. Pentru monitorizarea percepției turiștilor asupra activității polițiștilor de pe litoralul românesc, IPJ Constanța a derulat, în perioada 12 august -18 august, o cercetare sociologică privind percepția turiștilor aflați pe litoral asupra nivelului de siguranță și a activității poliției de pe litoralul Mării Negre. Concluzia sondajului a reliefat faptul că majoritatea turiștilor intervievați precizează că se simt în siguranță pe litoral", a declarat Constantin Dancu, inspectorul șef al IPJ Constanța.


Au crescut furturile de pe plajă 
Deși numărul polițiștilor delegați pe litoralul Mării Negre s-a redus la jumătate față de anul 2012, nu au fost înregistrate evenimente deosebite, care să afecteze viața și integritatea persoanei, patrimoniul acesteia sau fapte grave de tulburare a ordinii și liniștii publice. Nu au fost comise infracțiuni de omor sau tentativă de omor și s-au înregistrat scăderi la infracțiunile de vătămare corporală, furturi de auto, furturi din societăți comerciale și furturi din buzunare-genți, scăderi ale infracționalității fiind înregistrate la Constanța (de la 49 de fapte în anul 2012 la 41 în anul 2013), Eforie (de la 54 la 45) și Năvodari (de la 33 la 23), creșteri fiind înregistrate la furturile comise pe plajă și la cele din camerele de hotel, motel sau camping, cele mai multe comise pe fondul neglijenței turiștilor.


Fără detașați la Rutieră 
 "În județul Constanța în perioada 1 iulie - 29 august se constată o scădere ușoară a numărului de accidente față de perioada similară a anului 2012, principalele cauze generatoare de accidente rutiere fiind indisciplina pietonală, neacordarea priorității de trecere autovehiculelor și neacordarea priorității de trecere pietonilor", a precizat chestorul șef Petre Tobă, șeful Poliției Române. 
În sezonul estival 2013, activitățile de fluidizare a traficului rutier și de garantare a siguranței participanților la trafic au fost realizate de către efectivele Serviciului Rutier Constanța, fără a beneficia de sprijinul lucrătorilor detașați din alte județe ale țării. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6303 secunde