Inspectoratul General pentru Imigrări, la 136 de ani după înființare

318
Inspectoratul General pentru Imigrări, la 136 de ani după înființare - inspectoratul-1491577798.jpg
Vineri, Inspectoratul General pentru Imigrări a sărbătorit 136 de ani de la atestarea documentară a primului act normativ care reglementa regimul străinilor în România "Legea asupra străinilor". La scurt timp, a apărut Regulamentul din anul 1900, care prevedea "Biletul de liberă trecere" ca document pentru străinii intrați în România, iar în anul 1903, Adunarea Deputaților a adoptat "Legea asupra organizării Poliției Generale a Statului".


De atunci și până în zilele noastre, legislația națională s-a aflat într-un proces permanent de actualizare în concordanță cu exigențele societății românești și mai apoi de armonizare cu reglementările europene. Politicile actuale din domeniile migrației, azilului și integrării cetățenilor străini în România sunt elaborate astfel încât să asigure dezvoltarea cooperării dintre instituțiile de aplicare a legii într-un concept unitar.


În prezent, Inspectoratul General pentru Imigrări are în componență, la nivel central și în fiecare județ al țării, servicii și birouri care lucrează în interesul cetățenilor străini și al comunității, cu competență în admisie și reglementarea dreptului de ședere, încadrarea în muncă și detașarea străinilor, prevenirea și combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate pe teritoriul României.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9814 secunde