Inspector superior din ANAF, urmărit penal pentru zece infracțiuni de luare de mită

447
Inspector superior din ANAF, urmărit penal pentru zece infracțiuni de luare de mită - spagafoto-1567170125.jpg

Articole recomandate

Un inspector superior de la Administrația Sector 4 a Finanțelor Publice este urmărit penal de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București, după ce ar fi primit mită de la zece administratori ai unor societăți comerciale.

Potrivit unui comunicat al PTB transmis vineri AGERPRES, joi, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de R.M., inspector superior în cadrul ANAF, sub aspectul a zece infracțiuni de luare de mită, precum și față de R.N.I. sub aspectul a nouă infracțiuni de complicitate la luare de mită.

"Din probele administrate până în prezent, a rezultat faptul că în perioada mai 2018 - mai 2019, inculpatul R.M., inspector superior în cadrul ANAF - Administrația Sector 4 a Finanțelor Publice, a primit de la zece persoane, administratori ai unor societăți comerciale, sume lunare de bani în cuantum cuprins între 400 lei și 1.000 lei, precum și alte foloase în legătură cu îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare acestor îndatoriri, sumele de bani fiind remise, după caz, în contul bancar al societății administrate de inculpata R.N.I., mita fiind mascată prin încheierea unor contracte de consultanță și prin emiterea unor facturi pentru prestarea unor servicii de consultanță de către societatea administrată de către inculpata R.N.I., servicii care, în realitate, nu au fost prestate", susțin anchetatorii.

Față de inculpați s-a luat măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, lui R.M. impunându-i-se și obligația de a nu desfășura activitatea de inspector ANAF.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7323 secunde