Inspecția Judiciară va face un control privind dosarele de mare corupție aflate pe rolul instanțelor, inclusiv la Înalta Curte

308
Inspecția Judiciară va face un control privind dosarele de mare corupție aflate pe rolul instanțelor, inclusiv la Înalta Curte - dosare-1525958818.jpg
Inspecția Judiciară verifică toate dosarele de mare corupție de la curtea supremă și de la restul instanțelor din țară. Și este vorba nu numai de cauze aflate încă în proces, ci și despre dosare în care s-au pronunțat deja sentințe, dar încă nu au fost motivate.


Este pentru prima dată când are loc un astfel de control. El va fi făcut de Inspecția Judiciară în două etape. O etapă vizează dosarele din prima jumătate a anului, iar a doua etapă va fi desfășurată la finalul anului, urmând a fi centralizată situația dosarelor de mare corupție la nivel național.

Raportul final va fi trimis Consiliului Superior al Magistraturii în primăvara anului viitor, transmite Digi24.ro.

Au fost anunțate și criteriile de selecție pentru dosarele care urmează să fie verificate de inspectori. În primul rând, calitatea inculpaților din aceste cauze – vor fi verificate toate dosarele în care sunt trimiși în judecată miniștri, parlamentari, secretari de stat, șefi ai unor instituții din cadrul administrației centrale sau locale.

Vor fi de asemenea verificate dosarele în care sunt acuzații privind producerea unui prejudiciu mai mare de 50.000 de lei.

Multe dintre aceste dosare sunt pe rolul secției penale a Înaltei Curți de Casație și Justiție, care are competență exclusivă pentru judecarea foștilor și actualilor parlamentari și miniștri.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8637 secunde