ÎNȘELĂCIUNE CU FONDURI EUROPENE , în atenția DNA Constanța

1118
ÎNȘELĂCIUNE CU FONDURI EUROPENE , în atenția DNA Constanța - bucurestiunindividafosttrimisinj-1354788144.jpg

Articole de la același autor

Procurorii din cadrul DNA Constanța au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Ali Saim Omer, acuzat de: folosirea sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităților Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, înșelăciune, două infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată, participație improprie la infracțiunea de fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată, participație improprie la infracțiunea de fals intelectual, în formă continuată.

 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:


La data de 20 mai 2008, cu ocazia formulării cererii de acordare a sprijinului financiar în cadrul Schemei de plată unică pe suprafață pentru anul 2008, a făcut declarații necorespunzătoare adevărului privind suprafața totală de teren pretins deținută în vederea exploatării agricole și a inserat date nereale în cuprinsul planurilor de detaliu (planșe fotografice) puse la dispoziție de către reprezentanții Agenției de Plați și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Constanța. În această modalitate, inculpatul Omer Ali Saim a obținut pe nedrept suma de 130.440 lei (echivalentul a aproximativ 35.419 euro), reprezentând fonduri europene F.E.G.A. și F.E.A.D.R. și fonduri din bugetul național.

În susținerea cererii sale, inculpatul Omer Ali Saim a depus o adeverință eliberată de Primăria comunei Tortomanu, județul Constanța, prin care se atesta că deține, în exploatare, o suprafață mai mare de teren agricol decât în realitate.


De asemenea, pentru a justifica faptul că deține întreaga suprafață declarată, inculpatul a procedat la falsificarea mai multor contracte de arendă, înregistrate de către funcționari din cadrul Primăriei Tortomanu în evidențele autorității locale, fără ca, la momentul înscrierii acestora în registrul contractelor de arendă și în registrul agricol al localității, funcționarii publici să știe că aceste contracte erau false.


Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Medgidia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1454 secunde