INML a anunțat cauza morții copilului de 2 ani internat la Sanador. Medicii i-au înțepat o venă

497
INML a anunțat cauza morții copilului de 2 ani internat la Sanador. Medicii i-au înțepat o venă - sanador-1547307121.jpg

Articole recomandate

Copilul în vârstă de 2 ani, care a fost operat la clinica medicală privată Sanador, a murit din cauza unei hemoragii interne acute, complicată de un șoc hemoragic survenit în timpul operației și care nu a fost apoi depistat, se arată în expertiza medicală făcută de IML.


"Moartea a fost neviolentă. Ea s-a datorat unei hemoragii interne acute, la nivel retroperitoneal, având sursa la nivelul venelor funiculului spermatic stâng, complicată cu șoc hemoragie, apărută în urma unei intervenții chirurgicale pentru "testicul necoborât stâng". Diagnosticul preoperator și indicația chirurgicală au fost corecte. In cursul tratamentului chirurgical s-a constituit o complicație hemoragică cu evoluție insidioasă lentă, suprapusă unui status post-anestezic, nedepistată. La examenul medico-legal al cadavrului s-au constatat leziuni traumatice ce s-au putut produce prin lovire cu sau de corp dur (posibil prin manipularea pacientului) neimplicate în tanatogeneză", se arată în raportul de expertiză medico-legală necropsică întocmit de Institutul Național de Medicină Legală "Mina Minovici", după efectuarea autopsiei, intrat în posesia Mediafax. 


Concret, copilul a sângerat lent, după ce medicii i-au înțepat o venă de la un testicul, până a murit. Expertiza medicală a fost trimisă către procurori.


Copilul a murit pe 21 octombrie 2018 după ce a suferit o operație de hernie inghinală. Părinții copilului au declarat, după audieri, că au ales să opereze copilul la spitalul privat de frica infecțiilor spitalicești din spitalele de stat, însă, după operație, atunci când le-au sesizat pe asistente că micuțul nu se trezește, acestea nu găseau echipamentele și nici nu știau să le folosească, așa că au chemat SMURD-ul. Băiețelul nu a mai putut fi salvat.


Părinții copilului decedat în condiții misterioase susțineau după decesul acestuia că au optat pentru o clinică privată de teama infecțiilor intraspitalicești din unitățile sanitare de stat și cer ca cei vinovați să plătească pentru moartea copilului lor. Aceștia îl acuzau pe medicul chirurg care l-a operat pe băiețel și care își desfășoară activitatea și în Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu din Capitală nu le-a spus nimic despre riscurile intervenției chirurgicale. Mama băiețelului, Andreea Duță, reclama faptul că, după ce a observat că i se face tot mai rău copilului, asistentele medicale păreau depășite de situație: "Am fugit cu el la camera asistentelor. Au început să acționeze haotic, oxigenul din perete nu mergea, echipamente nu aveau, absolut nimic, nu știau cum să folosească, o incompetență crasă. Nu știau pe cine să cheme mai repede, le tremurau mâinile, un haos general".


Părinții lui Ștefan mai povesteau că, disperați, au sunat la 112 pentru a le fi salvat băiețelul, fiind îndrumați să facă acest lucru chiar de către medicul care îl operase pe cel mic: "Au trecut minute întregi până când personalul de resuscitare al spitalului privat a venit de la etajul 6 la 2. Nu cu un aparat de defibrilare cardiacă, ci cu un balon de ventilare mecanică. Au venit cei de la SMURD, care într-adevăr s-au luptat pentru viața copilului nostru, numai că s-au pierdut niște minute în care ei pur și simplu se uitau, dădeau din colț în colț. Stai să chemăm de la nu știu ce etaj, stai să vină nu știu cine. Aoleu, perfuzia! De care perfuzie? Cu glucoză? Cu adrenalină? Habar nu aveau! Habar ­n-aveau! ­Mulțumim celor de la SMURD că s-au luptat pentru viața copilului".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6885 secunde