Infractori „de top” ai Constanței, de negăsit: carderi care au golit conturi din America și traficanți de sclavi!

1901

Articole de la același autor

Traficanți de carne vie sau escroci care, într-un fel sau altul, cu falsuri sau clonări de carduri, au reușit să golească mii de conturi bancare. Aceștia sunt doar câțiva dintre infractorii constănțeni, dați în urmărire de Poliția Română. Alții, în schimb, au comis infracțiuni mărunte și sunt condamnați la doar câteva luni de închisoare, dar reușesc să se ascundă foarte bine, fiind de negăsit pentru oamenii legii!

Lista cu infractorii dați în urmărire generală, realizată la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române cuprinde, în momentul de față, 26 de persoane a căror nume sunt legate de Constanța: fie sunt originari din județul de la malul mării și au comis faptele în alte zone ale țării, fie au venit din alte părți pentru a comite fărădelegile în județul nostru.



Printre infractorii „veterani” căutați de polițiști se numără Aurel Mariean Bădilă. În vârstă de 51 de ani, bărbatul este născut în Cernavodă și domicilia în Brașov în momentul dispariției. Acesta este căutat, de aproape 10 ani, pentru constituire de grup infracțional organizat și clonare de carduri. Cazul a ajuns în atenția magistraților în 2010, în același dosar fiind judecat și Lucian Călimărea, un nume cu rezonanță, în acel moment, în lumea rău famată a Constanței. La un moment dat, despre Bădilă se zvonea că s-ar afla în Panama.

Ingeniozități IT pentru câștiguri financiare ilegale

Constănțeanul Cristian Coman (fost Chiriță) este căutat de mai puțini ani, pentru fapte asemănătoare. Astfel, Coman a fost condamnat, în 2018, de Tribunalul București la șase ani de închisoare pentru falsificarea instrumentelor de plată electronică în formă continuată, constituirea unui grup infracțional, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și altele. Concret, bărbatul este acuzat că făcea parte dintr-o rețea transfrontalieră de falsificatori de carduri, care a „operat” în zeci de țări, precum România, Germania, Anglia, SUA, Republica Dominicană și au reușit să golească din conturile vizate peste 2 milioane de euro. Falsificatorii fabricau carduri, care apoi erau folosite în ATM-uri din Nepal, Iordania, SUA sau Republica Dominicană.

De o inventivitate similară a dat dovadă și constănțeanul Remus Cornel Cojocaru (fost Buștiuc), de 40 de ani. Acesta a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru înșelăciune, dar este de negăsit. Acesta este acuzat că alături de alți cinci indivizi (Ion Ivănescu (Ciolan), Narcis Mihai Negoiță, Stelică Chiosea, Ciprian Mătănie Mihai și Denis Mutalâp) au convins zeci de persoane să se prezinte la sediile unor unități bancare din Constanța, în perioada 2005 – 2006 și să solicite credite bancare, folosindu-se de acte false. După comiterea faptelor, Remus Cornel Cojocaru a dispărut.



De negăsit este și Sorin Stici, de 41 de ani, condamnat la cinci ani și șase luni pentru constituirea unui grup infracțional organizat, introducere fără drept de date informatice și efectuare de operațiuni financiare frauduloase. El a fost condamnat de Tribunalul Constanța în 2013, dar nici după șapte ani nu a ajuns în închisoare. Stici este unul dintre carderii constănțeni din faimosul caz „Bank of America”: în anul 2009, 19 tineri au prejudiciat mai mulți clienți ai Bank of America cu peste un milion de euro. Suspecții au fost acuzați că au creat mai multe clone ale paginii web a băncii și au trimis emailuri clienților, reușind să îi păcălească să le dea datele personale de conectare. Ulterior, din conturi erau scoase sume consistente, prin ghișeele Western Union din Constanța, Viena, Munchen și Praga.



Sclavi în Coreea de Sud: dormeau în barăci de metal și mâncau gândaci


Acuzațiile care îi sunt aduse constănțencei Iulia Macovei, de 60 de ani, sunt dintre cele mai grave. Femeia a fost condamnată la zece ani de închisoare pentru trafic de persoane, fiind acuzată că în jurul anilor 2003 a păcălit peste 300 de persoane că le trimite la muncă în Coreea de Sud. Femeia își racola clienții din Iași și zonele din jur și le promitea câștiguri substanțiale. Însă, odată ajunși în Coreea de Sud, oamenii constatau că erau de fapt sclavi: le erau luate actele, erau obligați să doarmă în barăci metalice, fără să li se dea de mâncare. Unii chiar au povestit în fața instanței de judecată că au fost nevoiți să prindă gândaci pentru a avea ce mânca. După pronunțarea instanței, constănțeanca a dispărut.



De negăsit este și italianul Pierangelo Carli, de 74 de ani, de pe lista de urmăriți ai Poliției Române. Potrivit evidențelor Poliției, bărbatul născut în Italia s-a mutat la Constanța în anii 2000, după o escală de câțiva ani în Luxemburg, și a început să comită fărădelegi. Italianul a dezvoltat afaceri bănoase, dar la limita legii. Astfel, în calitate de administrator al unei firme, italianul a încheiat contracte de vânzare-cumpărare pentru pesticide, reușind să păcălească colaboratorii ani de zile.

Despre alți răufăcători care au reușit să scape vigilenței polițiștilor, de ani buni, vă vom relata în edițiile viitoare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5353 secunde