INFRACȚIUNI ECONOMICE, investigate de polițiști

121
INFRACȚIUNI ECONOMICE, investigate de polițiști - catusearestshutterstock2-1424176002.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii de investigare a criminalității economice au finalizat cercetările și au propus trimiterea în judecată a reprezentanților unor societăți comerciale orădene, bănuiți că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 139.000 de lei, prin evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală.

Luni, 16 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au finalizat cercetările față de doi bărbați de 53, respectiv 54 de ani, ambii din Oradea, bănuiți de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, respectiv complicitate la comiterea infracțiunii de evaziune fiscală.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii bihoreni îl bănuiesc pe bărbatul de 53 de ani că, în perioada 2011 – 2012, în calitate de reprezentant legal al unei societăți comerciale cu sediul în municipiul Oradea, ar fi înregistrat, în mod repetat, în contabilitate și în alte documente legale diferite achiziții fictive de mărfuri de la alte două societăți comerciale orădene, reprezentate de bărbatul de 54 de ani.

În realitate, facturile au fost înregistrate în scopul de a sustrage societatea comercială de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat.

Prejudiciul total cauzat bugetului consolidat al statului prin deducerea ilegală a TVA și, implicit, prin diminuarea impozitului pe profit, este de 139.103 de lei.

Pentru recuperarea prejudiciului, în cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra bunurilor deținute de cele două persoane.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au finalizat cercetările în cauză și au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a celor în cauză.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1038 secunde