Informații de ULTIMĂ ORĂ pentru românii din Belgia. Astăzi, important decret regal

2408
Informații de ULTIMĂ ORĂ pentru românii din Belgia. Astăzi, important decret regal - belgia-1588236522.jpg

Articole recomandate

Prima fază a ridicării treptate a restricțiilor impuse în Belgia pentru limitarea răspândirii Covid-19 va începe la 4 mai, a anunțat, aseară, premierul belgian Sophie Wilmes, la finalul unei reuniuni a membrilor guvernului federal, a șefilor executivelor provinciale și a grupului de experți însărcinați cu strategia de ieșire din criză (GEES), a relatat postul de televiziune național belgian RTBF, consultat de Agerpres.

Potrivit GEES, "evoluția actuală a epidemiei de Covid-19 permite activarea la 4 mai, așa cum a fost prevăzut, a fazei 1A a planului belgian de ieșire din izolare", indică un comunicat.

Experții insistă ca "măsurile de protecție și testarea să fie operaționale cât mai rapid posibil'". Decretul regal care cuprinde măsurile referitoare la această fază (1A) va fi publicat în cursul zilei de astăzi.

Consiliul Național de Securitate belgian a decis, vineri, ridicarea în mai multe faze a măsurilor introduse la nivel național pentru a încetini propagarea noului coronavirus.

Prima fază a fost structurată în jurul datelor de 4 și 11 mai. În sfera economică, regula va rămâne telemunca pe cât posibil, dar partenerii sociali au validat un ghid de bune practici care va permite depășirea imposibilității de a respecta distanțarea socială într-o întreprindere, de exemplu prin purtarea măștii.

Accesul clasic la serviciile medicale se va relua de asemenea într-o manieră graduală, pentru a permite tuturor să beneficieze de aceste servicii în mod normal. Majoritatea serviciilor medicale neesențiale au fost amânate pentru a le permite spitalelor să se concentreze pe cazurile de Covid-19 și să evite infectarea altor pacienți, dar pacienții cu boli cronice vor începe să fie tratați în regim normal.

Școlile și magazinele rămân închise, cu excepția merceriilor și a magazinelor de țesături. Unul dintre instrumentele ieșirii din izolare este în consecință purtarea măștii, care va fi obligatorie în transportul în comun începând cu 4 mai.

Regula rămâne statul acasă, cu excepția deplasării la serviciu, la cumpărături sau la medic. Activitatea fizică în spații publice va fi permisă pentru două persoane cel mult, cu respectarea distanțelor de securitate. Activitatea sportivă se va putea relua în aer liber și fără contact.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5687 secunde