INFORMAȚII BOMBĂ DIN DOSARUL INCENDIULUI DE LA "BEIRUT"

1762
INFORMAȚII BOMBĂ DIN DOSARUL INCENDIULUI DE LA

Articole de la același autor

Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța a dispus trimiterea în judecată a 36 de persoane, pentru săvârșirea unui număr total de 120 de infracțiuni de luare de mită, instigare la luare de mită, dare de mită, trafic de influență, fals intelectual, instigare la fals intelectual.


Concret, inculpații Ștefan Vasile Burlacu și fiica acestuia, Cecilia Ana Burlacu, administrau societatea comercială Fany B SRL, care era autorizată, în condițiile legii, să organizeze cursuri de pregătire profesională în meseria de tehnician electromecanic. Potrivit procurorilor, inculpatul Ștefan Vasile Burlacu ar fi săvârșit 35 de infracțiuni, iar fiica sa 14 infracțiuni.


Aceștia ar fi eliberat certificate false de pregătire profesională, care atestau, în mod nereal, că persoanele respective au participat la cursuri de pregătire teoretică și practică pe o perioadă de 620 de ore, că au susținut examen de absolvire și, totodată, erau antedatate cu unul sau mai mulți ani de vechime. În schimbul certificatelor eliberate, cei doi inculpați au solicitat și au primit diverse sume de bani, între 650 și 1.500 de lei per certificat.


Ceilalți 34 de inculpați trimiși în judecată sunt persoane care au cumpărat astfel de certificate sau intermediari care au facilitat obținerea lor.


Unii dintre destinatarii certificatelor le-au și utilizat, depunându-le la locurile de muncă sau chiar la alte instituții ale statului, în vederea producerii de efecte juridice, cu scopul obținerii de foloase patrimoniale necuvenite. 


Pe parcursul urmăriii penale, s-a constata că Centrul de Pregătire Profesională Fany B a eliberat certificate de pregătire profesională inclusiv pentru numitul Constantin Pavel, trimis în judecată în dosarul intitulat generic "Restaurant Beirut" din municipiul Constanșa, restaurant distrus de un incendiu în cursul anului 2014, pentru săvârșirea de infracțiuni în legătură cu lucrările efectuate la restaurant, în virtutea calificării sale.


Însă, în cazul acestuia, s-a dispus clasarea cauzei, deoarece nu au putut fi administrate probe, care să dovedească mai presus de orice îndoială existența infracțiunii și vinovăția făptuitorului și astfel să înfrângă prezumția de nevinovăție. Probatoriul a fost înregunat de trecerea unei perioade de șapte ani până la descoperirea faptei de corupție.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5142 secunde