Informație de ULTIMĂ ORĂ despre numirea Adinei Florea

458
Informație de ULTIMĂ ORĂ despre numirea Adinei Florea - florea1560844174-1561964301.jpg

Articole recomandate

Ședința plenului CSM de luni, în care trebuia validată numirea Adinei Florea la conducerea Secției speciale pentru magistrați, a fost amânată pentru a treia oară, din lipsă de cvorum.


"Nu putem deschide lucrările ședinței programate astăzi, deoarece nici de această dată nu s-a întrunit cvorumul prevăzut de lege pentru ca ședința să se desfășoare. Și trebuie să spun câteva lucruri, pentru că este de acum îngrijorător, este a treia ședință fixată la care aproape aceiași membri nu dau curs. Săptămâna trecută a fost lansată public o scrisoare, astăzi, pe mail-ul meu, a sosit, cam în aceiași termeni, o scrisoare din partea acelorași membri, prin care se solicită să fie scoase de pe ordinea de zi lucrările care privesc Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, cu motivarea nevoii de a se dezbate mai întâi public rapoartele GRECO și raportul Comisiei de la Veneția", a declarat președintele CSM, Lia Savonea.

Lunea trecută, șapte magistrați din CSM - Andrei Nicolae Solomon - procuror, vicepreședinte al CSM, Andreea Anamaria Chiș - judecător, Mihai Bălan - judecător, Bogdan Mateescu - judecător, Cristian Ban - procuror, Florin Deac - procuror și Tatiana Toader - procuror - au cerut amânarea luării unor decizii în ceea ce privește SIIJ și au anunțat că așteaptă publicarea rapoartelor GRECO și al Comisiei de la Veneția, precum și organizarea unei dezbateri publice asupra activității secției.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4083 secunde