Informație de ultim moment despre marinarul român răpit în Nigeria

1041
Informație de ultim moment despre marinarul român răpit în Nigeria - jmhhc2g9mmzhotdlmzg3mzvimgjhmwix-1537811210.jpg

Articole recomandate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, luni seară, că starea membrilor echipajului de pe o navă elvețiană răpiți în largul Nigeriei, între care un cetățean român, este bună. MAE precizează că, având în vedere faptul că printre persoanele răpite se regăsesc și alți cetățeni străini, Celula de Criză a ministerului a implicat în demersurile de gestionare a cazului și ambasadele României la Zagreb, Ljubljana și Manila, pe lângă cele din Abuja și Berna, care sunt în contact cu Ministerele de Externe ale statelor de reședință, astfel încât Celula de Criză MAE coordonează în prezent cinci reprezentanțe diplomatice implicate, scrie digi24.ro

"Având în vedere faptul că printre persoanele răpite se regăsesc și alți cetățeni străini, Celula de Criză a MAE a implicat în demersurile de gestionare a cazului și Ambasadele României la Zagreb, Ljubljana și Manila, pe lângă cele din Abuja și Berna, care sunt în contact cu Ministerele de Externe ale statelor de reședință, astfel încât Celula de Criză MAE coordonează în prezent un număr de cinci reprezentanțe diplomatice implicate. Totodată, Ambasada României la Berna menține în permanență legătura cu Ministerul Afacerilor Externe elvețian, cu armatorul navei și Ambasadele Sloveniei și Croației la Berna, iar misiunea diplomatică a României la Abuja este în contact cu autoritățile nigeriene competente", transmite Ministerul de Externe. 

Potrivit datelor preliminare obținute de către agenția de crewing, starea persoanelor răpite este bună, iar reprezentanții Celulei de Criză a MAE sunt în contact permanent cu familia cetățeanului român. "Dat fiind caracterul specific și sensibil al acestui caz, Celula de Criză a MAE reiterează recomandarea ca abordarea în spațiul public a elementelor privind acest caz să se facă cu toată precauția", adaugă Ministerul de Externe.

Cei 12 marinari de la bordul navei comerciale elvețiene care au fost răpiți de pirați pe coasta Nigeriei sunt din România, Filipine, Slovenia, Ucraina, Croația, Bosnia-Herțegovina, a anunțat Autoritatea maritimă nigeriană, citată de Reuters.

Nava MV Glarus transporta grâu între Lagos și Port Harcourt, un oraș portuar din sudul Nigeriei. Pirații au pătruns la bord când nava se afla la 45 de mile nautice de insula Bonny și au răpit 12 dintre cei 19 membri ai echipajului. Massoel Shipping, care operează nava MV Glarus, a comunicat: "Compania lucrează cu autoritățile și specialiștii pentru a-i elibera rapid și în siguranță pe cei capturați".

Răpirile sunt o problemă majoră în Nigeria, mai ales în zona Deltei Niger, acolo fiind principala sursă a țării de țiței. Anul trecut au avut loc zece luări de ostatici în apele nigeriene.

Sursa: News.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0924 secunde