Informație de ultim moment despre constănțeanca rănită în atentatul de la Londra

2611
1
Informație de ultim moment despre constănțeanca rănită în atentatul de la Londra - andreea-1490362034.jpg

Articole recomandate

Starea româncei rănite în atacul de pe podul Westminster din Londra a înregistrat unele "evoluții pozitive", a anunțat vineri Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, într-un comunicat.


În documentul remis de Ambasadă este rezumată situația medicală a româncei, dar și a partenerului acesteia, rănit, la rândul său, în atacul de miercuri, și se face apel la respectarea vieții private și a intimității.

"Cetățeanul român rănit în incident a fost externat și se află în afara oricărui pericol, în timp ce partenera acestuia se află sub îngrijire medicală. Starea sa, deși rămâne în continuare gravă, este stabilă, fiind înregistrate unele evoluții pozitive. Ambasada României, împreună cu autoritățile britanice, acordă familiei întreaga asistență necesară. Ambasada României folosește această ocazie pentru a comunica publicului și reprezentanților mass-media rugămintea familiei de a i se respecta, în aceste momente extrem de dificile, intimitatea și de a-i fi respectat dreptul la viață privată", se arată în comunicat.

Reprezentanța României în Regatul Unit precizează că informații viitoare legate de starea de sănătate a pacientei vor fi aduse la cunoștința publicului doar cu acordul familiei.


xxx


Andreea Cristea (31 ani) și Andrei Burnaz (32 ani) sunt din Constanța și se aflau la Londra în calitate de turiști, pentru a sărbători ziua de naștere a lui Andrei, care este astăzi, 23 martie. Tânărul a suferit leziuni la un picior. Iubita lui se află într-o stare mai gravă, ea a plonjat în Tamisa după ce a fost lovită de mașina atacatorului.

O mașină a intrat în mulțime, ieri, pe Podul Westminster, lângă Parlamentul britanic, iar apoi mai multe focuri de armă s-au auzit lângă clădirea Legislativului. Un polițist a fost înjunghiat mortal de un bărbat care apoi a fost împușcat de polițiști. Poliția a confirmat că cinci persoane au murit, inclusiv atacatorul. Totodată, doi români din Constanța au fost răniți în urma atacului.

"În noaptea de miercuri spre joi doamna a suferit o intervenție chirurgicală, pentru îndepărtarea unui cheag de sânge ce se formase pe creier și îi punea în pericol viața. A fost o intervenție dificilă, ținând cont de starea ei critică generală de sănătate. Din fericire, intervenția a avut succes, iar ea s-a stabilizat, iar după aceea a fost transferată la un alt spital din Londra, la St. Bartholomew's, pentru că acolo există infrastructura medicală necesară pentru o investigare mai aprofundată a plămânilor." a spus Dan Mihalache la România TV. 


Comentează știrea

....
24 martie 2017
....

stire care chiar nu ma intereseaza si nu cred ca intereseaza pe cineva din acest oras, avem ranitii nostrii in oras, e plin spitalul

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.098 secunde