Înfiorător! Spaniol stabilit la Constanța, acuzat că abuza sexual de băieți

595

Articole de la același autor

Un cetățean spaniol, stabilit de mai mulți ani în Constanța, este acuzat că a manipulat un adolescent de la un centru de plasament  în a întreține relații sexuale orale. Oamenii legii spun că au fost  mai multe victime, mai mulți băieți povestind ce se întâmpla între pereții locuinței bărbatului. 


Potrivit anchetatorilor, Arturo Blasco Garzaran, de 51 de ani, ar fi întreținut relații sexuale orale cu un minor de 15 ani, în perioada august - septembrie 2013. Victima, Cătălin Marian E., este internat în Centrul de plasament "Ovidiu" din municipiul Constanța și este cunoscut ca având probleme de adaptare. "Din probele administrate până în acest moment, în cauză s-a reținut că, în vara anului 2013, inculpatul a întreținut un act sexual oral cu persoana vătămată, prin abuzarea influenței pe care o avea asupra acesteia, constând în găzduirea în mod repetat în locuința sa, încă din perioada în care persoana vătămată avea vârsta de 13 ani. Cunoscând că persoana vătămată avea o situație materială și socială precară, inculpatul i-a oferit în mod repetat bani, mâncare, telefon, acces la calculator și țigări - etnobotanice, realizându-se astfel o relație de manipulare", au precizat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, care anche-tează dosarul. De exemplu, din informațiile oamenilor legii, Cătălin Marian E. l-ar fi cunoscut pe cetățeanul spaniol în fața unui supermarket din municipiu, când bărbatul i-ar fi dat de mâncare și s-ar fi oferit să-l ajute. Potrivit anchetatorilor, după ce ajungea în apartamentul suspectului, situat în zona Trocadero a municipiului Constanța, băiatul era manipulat în a întreține relații sexuale orale cu suspectul. 


Polițiștii au fost sesizați de Protecția Copilului 
În apartamentul suspectului ar fi ajuns însă, mai mulți minori, în aceeași modalitate. Iar câțiva dintre ei, de asemenea aflați în sistemul de plasament, internați în Centrul de plasament "Ovidiu", au povestit în ședințele de consiliere psihologică ce se întâmpla, de fapt, în locuința bărbatului, care le oferea posibilitatea să se joace pe calculator. În acel moment, reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța i-au sesizat pe polițiști. Marți după-amiază, ofițerii de la Serviciul de Investigații Criminale au descins în apartamentul suspectului, de unde, spun surse apropiate anchetei, ar fi ridicat un calculator și substanțe etnobotanice. Bărbatul a fost reținut, iar ieri dimineață a fost prezentat magis-traților de la Judecătoria Constanța cu propunere de arestare preventivă. După analizarea dosarului, judecătorii au dispus cercetarea lui în libertate, dar sub control judiciar. Concret, bărbatul nu are voie să părăsească municipiul Constanța decât cu încuviințarea instanței, dar nici să se apropie de Centrul de Plasament "Ovidiu", ori de victimă sau mai mulți martori, toți internați în respectiva unitate. Cetățeanul spaniol Arturo Blasco Garzaran este originar din Valencia și se află în Constanța de mai bine de șapte ani. Aici a deschis o firmă de servicii auxiliare pentru containere maritime; de asemenea, a realizat ani buni o emisiune muzicală la un radio din Constanța și s-a implicat în realizare de diverse proiecte pentru tinerii liceeni din județul nostru. Cei care l-au cunoscut au numai cuvinte de laudă la adresa lui. Referitor la infracțiunea de care este acuzat bărbatul (act sexual cu un minor), se impune menționată prevederea din Codul penal, unde se stipulează: "actul sexual oral sau anal, precum și orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise cu un minor cu vârsta între 13 și 15 ani se pedepsesc cu închisoare de la unu la cinci ani". "Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementară de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", au subliniat procurorii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 Noiembrie 2014
Stire din Sport : "Am fost abuzat sexual"
Sâmbătă, 11 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : "Nora mea e ceva de groază!"
Pagina a fost generata in 0.5366 secunde