Indemnizație de gratitudine pentru veteranii de război, în valoare de peste 2.600 de lei!

224
Indemnizație de gratitudine pentru veteranii de război, în valoare de peste 2.600 de lei! - indemnizatieveterani-1623348406.jpg

Articole de la același autor

Vești bune pentru invalizi, veterani și văduve de război: vor primi o indemnizație de gratitudine, neimpozabilă, în valoare de 2.690 de lei. Decizia a fost luată de Guvernul României, în ședința de miercuri, 9 iunie, și este cuprinsă într-o Ordonanță de Urgență pentru completarea Legii 49/1991, privind acordarea de indemnizații și sporuri invalizilor, veteranilor și văduvelor de război.

„Prin actul normativ adoptat, invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război li se acordă, lunar, o indemnizație de gratitudine, neimpozabilă, în valoare de 50% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat aferent anului pentru care se face plata. Pentru anul în curs, aceasta va fi în valoare de 2.690 lei, sumă neimpozabilă. Indemnizația de gratitudine nou introdusă se va cumula cu indemnizația de care beneficiau până acum invalizii, veteranii şi văduvele de război.

Statul român își exprimă astfel recunoștința, respectul și admirația față de cei care și-au pus viața în slujba țării, venind cu o reparație morală și materială care să contribuie la asigurarea unui venit suplimentar pentru aceste categorii de beneficiari”, au transmis reprezentanții Ministerului Apărării Naționale.

De banii aceștia urmează să beneficieze 2.521 de persoane, din întreaga țară. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4497 secunde