Inculpații din dosarul șpăgilor de la Eforie, eliberați pe vicii de procedură

1115
3
Inculpații din dosarul șpăgilor de la Eforie, eliberați pe vicii de procedură - saladejudecata-1341602389.jpg

Articole de la același autor

Dacă în urmă cu doar câteva zile Parchetul solicita judecătorilor arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile a cinci persoane pentru fapte de corupție în legătură cu niște spații comerciale ce ar fi fost închiriate pe șpagă la Eforie Sud, vineri, magistrații de la Curtea de Apel Constanța au fost nevoiți să îi pună în libertate pe suspecți din cauza unor vicii evidente de procedură.

Șpagă pentru spații comerciale la Eforie
Este vorba de dosarul ce-l privește pe șeful Serviciului Control din cadrul Primăriei Eforie, Marius Pavalachi, și de alți patru posibili complici ai săi, Constantin Custură, Cornel Vașadi, Iulian Ionuț Smoc și Bogdan Dan, acuzați că ar fi pretins importante sume de bani de la persoanele care doreau să închirieze spații comerciale ori tarabe în stațiunea Eforie Sud.
Luni, între orele 10 - 15, pentru a fi prinși prezumtivii făptași, la Eforie a fost o adevărată desfășurare de forțe, care s-a soldat cu prinderea în flagrant a mai multor persoane implicate în această activitate de corupție. Unul dintre suspecți, Constantin Custură, a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 2.000 de euro, Cornel Vașadi și Iulian Ionuț Smoc au fost depistați primind suma de 1.800 de euro, iar Marius Pavalachi, șef Serviciu Control în cadrul Primăriei, cel care "coordona" activitatea tuturor persoanelor implicate (după cum spun procurorii) și care avea și un cuvânt de spus în ceea ce privește închirierea spațiilor, a fost prins în flagrant primind suma de 1.800 de euro. Trei dintre aceștia, Pavalachi, Vașadi și Dan, au fost arestați de judecătorii de la Tribunal, pe când ceilalți doi inculpați au fost lăsați liberi, fiindu-le impuse măsuri de obligare de a nu părăsi localitatea de domiciliu ori țara.

Apostol Armeanu: "Lipsă de respect total față de lege!"
Toate bune și frumoase până aici, numai că avocații au constatat, ulterior, că măsura respectivă a fost luată cu "încălcarea legii", după cum a catalogat-o avocatul Apostol Armeanu. "Astăzi găsim la dosar un act care a apărut ulterior judecării propunerii de arestare preventivă, respectiv dispoziția privind punerea în mișcare a urmăririi penale. În mod evident, la dosar a lipsit ordonanța de punere în mișcare a urmăririi penale în momentul judecării propunerii de arestare ceea ce dovedește lipsă de respect total față de lege!", a spus avocatul Armeanu. Mai mult decât atât, apărătorul le-a solicitat judecătorilor să verifice în ce măsură Parchetul a folosit investigatorii sub acoperire. "Nu există la dosar nici un act, nicio sesizare că anterior hotărârii procurorului de a delega atribuții investigatorilor sub acoperire s-a identificat săvârșirea sau măcar tentativa de a se comite acte de corupție", a mai susținut Apostol Armeanu. În baza acestor argumente, le-a cerut judecătorilor să constate că soluția dată de judecătorii Tribunalului este lovită de nulitate absolută și că cei trei care sunt după gratii trebuie puși de îndată în libertate.
Pe de altă parte, avocatul lui Cornel Vașadi a completat că "singura vină a inculpatului pe care-l apăr este de a fi finul primarului".

Cei trei judecători au analizat dosarul și au decis revocarea măsurilor atât de arestare preventivă a celor trei inculpați, cât și măsurile preventive mai puțin restrictive de libertate impuse celorlalți doi, considerând că, la data sesizării instanței de judecată, cei cinci nu aveau calitatea de inculpați, ci de învinuiți, astfel că soluția instanței de fond a fost considerată nelegală.

Comentează știrea

Marius
7 iulie 2012
Ali Baba si cei 40 de hoti

Eforie este condusa de mafioti, iar Brailoiu este seful lor. Cea mai stralucitoare realizare a lui Brailoiu a fost distrugerea sistematica, an de an, a turismului din Eforie. Cea mai ridicola, nerusinata si nebuna actiune a lui Brailoiu in acest sens a fost taxa de parcare. Oriunde parcheaza un turist in Eforie, chiar si in locuri total neamenajate, e fortat de mafia lui Brailoiu sa plateasca taxa de parcare. Nicaieri in Romania nu se practica aceasta taxa criminala. Am vazut nenumarati turisti cum au plecat scirbiti cind hienele lui Brailoiu le-au cerut taxa de parcare. Taxa asta nu numai ca e foarte mare dar, in primul rind e extrem de OFENSATOARE PTR. CA E TILHARIE PE FATA.Aceasta taxa meschina reprezinta principala cauza a dezastrului pe care-l inregistreaza turismul si comertul in Eforie in ultimii ani. Mafiotii, in general, pot fi impartiti in doua categorii distincte: destepti si idioooti. Brailoiu nu face parte din prima categorie.

relu
7 iulie 2012
Brailoiule, ne nenorocesti

Incontinuu vedem turisti care, cind vin sacalii tai sa le ceara taxa dementa de parcare, se intorc revoltati la masina, spun ca nu mai calca in viata lor in Eforie si pleaca in alta parte. Si CHIAR NU MAI VIN! Astazi omul poate sa plece unde vrea, inclusiv la bulgari, la turci, etc. Bai baiatule, tu esti constient ca marea noastra majoritate avem probleme cumplite financiare? Si tu ce faci, indepartezi turistii ca sa ne distrugi de tot?

ma deranjeaza zgomotele si comportamentul nesimtit al angajatilor polaris care vin cu noaptea in cap-vara iarna PANA SI AZI DUMINICA AU VENIT LA ORELE 5,50 -6,OO..Aloo.polaris voi nu puteti respecta legea care interzice zogomotel
8 iulie 2012
ma deranjeaza zgomotele si comportamentul nesimtit al angajatilor polaris care vin cu noaptea in cap-vara iarna PANA SI AZI DUMINICA AU VENIT LA ORELE 5,50 -6,OO..Aloo.polaris voi nu puteti respecta legea care interzice zogomotel

ma deranjeaza zgomotele si comportamentul nesimtit al angajatilor polaris care vin cu noaptea in cap-vara iarna PANA SI AZI DUMINICA AU VENIT LA ORELE 5,50 -6,OO..Aloo.polaris voi nu puteti respecta legea care interzice zogomotele pana la 8!!??!?!?chiar vreti sa fiti reclamati?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5515 secunde