Inconștiență sau blestem? Șosele din Constanța înroșite de moarte și suferință!

1877

Articole de la același autor

Tragediile se țin lanț pe șoselele din județul Constanța: după ce, duminică, trei oameni și-au pierdut viața într-un teribil accident petrecut pe DN 2A, în dreptul intersecției cu drumul care duce spre Ghindărești, ieri, alte două persoane au murit, pe loc, într-un grav accident rutier petrecut pe DN 22, în zona localității Mihai Viteazu. Se impune semnalat că în cele două zone au loc frecvent astfel de incidente, soldate cu pierderi de vieți omenești.

Duminică după-amiază, puțin după 15.30, salvatorii de la SMURD Constanța, cei de la Serviciul de Ambulanță Constanța și polițiștii au intrat în alertă: un grav accident a avut loc pe DN 2A, la ieșire din Hârșova spre Constanța, mai precis în apropiere de intersecția cu DC 67, drumul care duce spre Ghindărești. Ajunși la fața locului, oamenii legii au găsit imaginea suferinței: două mașini distruse și trei morți. Un tânăr de 26 de ani, rămas încarcerat la volanul unui BMW, care a murit pe loc. În a doua mașină, un bărbat de 52 de ani, de asemenea, decedat pe loc, și o femeie de 54 de ani, care a suferit leziuni incompatibile cu viața. Singura supraviețuitoare, din BMW, o tânără de 26 de ani era în comă și a fost transportată la spital cu elicopterul SMURD.



Din primele cercetări, accidentul ar fi avut loc după ce șoferul de 26 de ani circula dinspre Hârșova spre Constanța și ar fi pătruns pe contrasens, lovind în plin mașina care venea din sens opus, la volanul căreia se afla bărbatul de 52 de ani. Potrivit unor surse, în prezent polițiștii fac cercetări pentru găsirea unor martori la incidentul mortal. Bănuiala oamenilor legii este că tânărul de 26 de ani ar fi intrat într-o depășire, iar aliniamentul drumului – format dintr-o succesiune de dealuri și văi – a îngreunat vizibilitatea. Deocamdată, însă, în absența unor martori, aceasta rămâne doar o supoziție. În cursul zilei de ieri, pe paginile de socializare au apărut diverse comentarii în care unele persoane susțineau că au văzut cum s-a produs accidentul, astfel că oamenii legii îi caută.

Zona pare să fie una predestinată accidentelor grave. „Drumul este bun, parcă te îmbie să calci pedala de accelerație, mai ales la cum suntem noi românii, amatori de senzații tari. Dar aici drumul este format numai din dealuri și văi, și la 90 de km/oră mașina zboară de pe șosea!”, spun oamenii din zonă.



În anii trecuți, alte accidente mortale au „înroșit” DN 2A, în aceeași porțiune de șosea. De exemplu, în toamna lui 2016, în urma unui alt accident frontal au murit patru persoane, printre care și un copil de cinci ani, iar alte trei persoane au fost rănite. Majoritatea victimelor erau din Ghindărești. Cu trei ani în urmă, mai precis în 2013, un șofer de 58 de ani, din Vaslui, conducea pe DN 2A, o Dacie, în aceeași zonă, iar la un moment dat a pierdut controlul volanului și a intrat pe contrasens unde a lovit în plin un VW. În urma impactului au murit trei oameni, iar alți trei au ajuns la spital cu răni grave.

Altă șosea, alte nefericiri. Ieri au mai murit doi oameni…

O altă șosea unde au loc frecvent accidente mortale este DN 22, în zona localității Mihai Viteazu. În fapt este vorba despre drumul spre Tulcea, șoseaua a fost reabilitată în anii trecuți, iar șoferii au obiceiul să calce accelerația. Urmarea: mulți oameni și-au pierdut viața. Cel mai recent accident a avut loc ieri după-amiază, când un șofer a pătruns pe contrasens și a lovit în plin autoturismul care venea din sens opus. În urma impactului au murit două persoane – un bărbat și o femeie de aproximativ 50 de ani – în vreme ce alte două victime, o tânără de 24 de ani și un bărbat de 26 de ani au ajuns la spital cu politraumatisme.



Lista accidentelor mortale de pe DN 22, zona Mihai Viteazu este lungă, din păcate. Și în aceste cazuri, în multe cazuri, impactul a fost frontal, de vină fiind fie depășiri încheiate tragic, fie pierderea controlului volanului, pe fond de viteză și neadaptare la condițiile de drum. Un astfel de incident teribil a avut loc, de exemplu, în 2016, când șoferița unui Chevrolet s-a angajat într-o depășire neregulamentară și a izbit frontal un BMW. Rezultatul: opt persoane au rămas încarcerate între fiarele mașinilor, dintre care au murit pe loc trei, respectiv șoferița Chevrolet-ului, de 42 de ani, o nepoată și tatăl ei.

Pentru reducerea riscului producerii unor astfel de accidente, polițiștii rutieri din Constanța și Tulcea au realizat, anul acesta, numeroase pânde cu radarul pe DN 22 și zeci de șoferi au rămas fără permisele auto.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3159 secunde