Incinerare sau înhumare? Dispută după decesul doctoriței Loredana Chircu, pe rolul instanței de judecată!

3770
Incinerare sau înhumare? Dispută după decesul doctoriței Loredana Chircu, pe rolul instanței de judecată! - jos2-1619721747.jpg

Articole de la același autor

Durere neconsolată, val de acuzații și o dispută tulburătoare cu privire la ce ar trebui să se întâmple cu trupul neînsuflețit al medicului constănțean Loredana Chircu. După moartea fulgerătoare a doctoriței, în condiții încă neelucidate, care ridică multe semne de întrebare, în sânul familiei s-a stârnit o „furtună”, ce a ajuns și pe rolul instanței de judecată: soțul a făcut demersuri pentru incinerare, în vreme ce mama doctoriței supranumită „îngerul cu păr mov” s-a adresat judecătorilor pentru a obține înhumarea creștinească.

Sfârșitul fulgerător al dr. Loredana Chircu, la numai 38 de ani, în camera de gardă a unui spital privat din municipiul Constanța, i-a luat prin surprindere pe toți cei care au cunoscut-o. Cu atât mai mult cu cât împrejurările în care a survenit decesul nu sunt pe deplin elucidate și ridică multe semne de întrebare: a fost sinucidere, pe fondul unor probleme medicale, a fost de vină epuizarea, din cauza volumului mare de muncă, sau a fost o moarte accidentală, cauzată de combinația nefericită a unor medicamente ori de un dozaj greșit? O anchetă penală este în derulare, iar aceasta va oferi răspunsurile căutate. Între timp, pacienții, colegii din sfera medicală și apropiații o plâng pe cea pe care au supranumit-o „îngerul cu păr mov”. Au numai cuvinte de laudă la adresa ei, pentru profesionalismul și implicarea cu care își trata pacienții, pe mulți întorcându-i de la o moarte sigură, pentru dorința de a ajuta cât mai multă lume și pentru capacitatea enormă de muncă, pentru bunătatea care o caracteriza în tot ceea ce făcea.



Scandal tulburător după moartea doctoriței


După moartea doctoriței, în sânul familiei a izbucnit însă un scandal cu privire la ce ar trebui să se întâmple cu trupul neînsuflețit: soțul a făcut demersurile pentru incinerarea acestuia, în vreme ce mama medicului vrea să îl îngroape, așa cum este creștinește. „Era depusă la o casă mortuară din Constanța, el a venit și a luat-o, ca hoții, a dus-o la București, să o incinereze. Am solicitat instanței de judecată să sisteze incinerarea, să putem să o îngropăm creștinește, așa cum și-ar fi dorit și ea. A cumpărat un loc de veci în Constanța, încă dinainte să se căsătorească”, spune Mărioara Paizan, mama medicului.

Mai mult, mama îndurerată face acuzații și cu privire la faptul că fiica ei ar fi suferit în căsnicie. „Nu am dovezi, dar mie mi-a spus fetița că mama ei a fost lovită. Nu știu ce se va întâmpla pe mai departe, nu vreau să aibă fetița de suferit”, a mai afirmat femeia, care și-a pierdut unicul copil.

Prin urmare, mama doctoriței s-a adresat Judecătoriei Constanța solicitând anularea incinerării. „Am înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanța o acțiune, o ordonanță preşedinţială prin care solicităm sistarea incinerării și, de asemenea, o acțiune de fond prin care solicităm obligarea pârâtului la respectarea voinței defunctei, Loredana Chircu, în sensul de a fi înhumată creștinește”, a declarat avocata Georgeta Ibraimof. Pentru ca incinerarea să nu aibă loc înainte ca instanța să aibă ocazia să se pronunțe, Mărioara Paizan s-a deplasat joi, 29 aprilie, la crematoriul din București. „A trebuit să solicităm prezența Poliției, căci inițial nu voiau să oprească incinerarea. Într-un final, au venit polițiștii și le-au spus că, fiind un proces, se sistează până se pronunță instanța de judecată. Nu înțeleg de ce face el toate lucrurile acestea. Le-am spus și celor de la crematoriu, îi dau eu banii înapoi, pentru că e plătită deja incinerarea, doar să ne lase să o înmormântăm creștinește”, a mai afirmat femeia.

La rândul său, Alexandru Chircu a afirmat, în spațiul public, faptul că a fost dorința soției sale să fie incinerată, în eventualitatea decesului.

Cât privește ipoteza că dr. Loredana Chircu s-ar fi sinucis, ambii neagă cu vehemență această posibilitate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3208 secunde