Închisoare pentru operațiunile ilegale cu artificii

170
Închisoare pentru operațiunile  ilegale cu artificii - inchisoare1-1513182339.jpg
Perioada sărbătorilor de iarnă aduce în atenție, în mod inevitabil, problema deținerii, comercializării și folosirii materialelor pirotehnice. În vederea prevenirii și combaterii evenimentelor care încalcă prevederile legale în acest domeniu, polițiștii constănțeni, atât din structurile de prevenire, cât și din structurile operative, desfășoară, în această perioadă, o serie de activități și acțiuni menite să descurajeze activitățile ilegale de depozitare, mânuire, comercializare și folosirea de către persoanele fizice și juridice a materialelor pirotehnice, activități prevăzute în Planul de măsuri ce se desfășoară la nivel național, intitulat "Foc de Artificii".

Astfel, în cadrul activităților preventive, polițiștii aduc la cunoștința cetățenilor categoriile de materiale pirotehnice la care au acces, condițiile în care le pot folosi în spațiul public sau privat, pericolele la care se expun atât din punct de vedere legal, cât și medical, în cazul folosirii necorespunzătoare a acestor produse.

Aceste acțiuni sunt derulate și la Constanța în zone publice tranzitate de un număr mare de cetățeni, în zona piețelor, parcurilor, a unităților școlare etc.

"Nu este permisă folosirea articolelor pirotehnice în locurile în care există riscul producerii de alunecări de teren, avalanșe sau căderi de pietre, pe drumurile publice deschise circulației rutiere, pe aleile pietonale și în spațiile deschise cu aglomerări de persoane. Orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă", avertizează reprezentanții IPJ Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4185 secunde