Închisoare pentru cei care falsifică kilometrajul mașinilor

320
Închisoare pentru cei  care falsifică kilometrajul mașinilor - masinikilometraj-1457374659.jpg

Articole de la același autor

Senatorii din Comisia pentru Drepturile Omu-lui vor discuta propunerea legislativă de completare a Codului Penal, în sensul introducerii pedepsei cu închi-soarea de la 2 la 5 ani pentru vânzătorii de autovehicule care falsifică datele sau caracteristicile tehnice ale mașinilor.

Potrivit propunerii legislative de completare a Legii 286/2009 Cod Penal, se introduce infracțiunea de "înșelăciune privind date sau caracteristici ale vehiculelor". Astfel, înșelăciunea săvârșită în legătură cu date sau caracteristici ale vehiculelor se pedepsește cu închisoare de la 2 la 5 ani.

În expunerea de motive, inițiatorii precizează că infracțiunea este introdusă în categoria celor care țin de siguranța pe drumurile publice și nu a celor care țin de patrimoniu, în condițiile în care starea proastă a unor vehicule poate reprezenta un pericol grav.

"Acești supranumiți samsari care cumpără mașini și le vând ca și o industrie până acum, nu au niciun fel de opreliști în a măslui datele tehnice ale mașinilor. Se întâmplă ca un cum-părător de bună-credință cumpără un autovehicul care are în bord o sută de mii de kilometri și el de fapt are cinci sute de mii de kilometri", spune Alexandru Nazare, deputat PNL, unul dintre inițiatorii legii.

Pe lângă paguba financiară pentru cumpărător, se pune în pericol siguranța circulației.

"Se circulă pe stradă cu acele mașini, punând viața altor oameni în pericol fără ca noul conducător auto să știe acest lucru", spune Andreea Paul, deputat PNL, alt inițiator al legii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4676 secunde