Incendiul de la Balotești, încă nestins la aproape 40 de ore

150
Incendiul de la Balotești, încă nestins la aproape 40 de ore - iincendiu-1498724732.jpg

Articole recomandate

Incendiul care a cuprins o fabrică de mobilă și un depozit de mase plastice nu a fost stins în totalitate nici până în această dimineață, la aproape 40 de ore de la izbucnire mai existând un focar în centrul unei hale, potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov.


Purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat, în această dimineață, că pompierii au intervenit în continuare pe parcursul nopții, iar din această dimineață au mai rămas în dispozitiv trei autospeciale de stingere.


În acest moment, mai există doar un singur focar în centrul halei, unde arde cu flacără, în rest fiind vorba de ardere mocnită, a mai spus Daniel Vasile, precizând că nu se poate intra în interiorul depozitului.


Incendiul a izbucnit marți seară, în jurul orei 19.00, la o fabrică de mobilă din Balotești și s-a extins apoi la o hală în care erau depozitate mase plastice. Flăcările au depășit 10-15 metri deasupra acoperișului, iar în timpul incendiului în interiorul halelor au avut loc explozii succesive ale substanțelor care erau depozitate acolo și s-a luat în calcul inclusiv evacuarea locuitorilor din zonă.


Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, nici fabrica de mobilă și nici depozitul de mase plastice nu aveau autorizație de securitate la incendiu, nu existau sisteme de alarmare în caz de incendiu și nici instalații de apărare împotriva acestora, la ultimul control - făcut în 30 martie 2017 - fiind constatate 17 nereguli pentru care a fost acordată o amendă în valoare de 15.500 de lei.










Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3816 secunde