INCENDIU PUTERNIC LA UN DEPOZIT DE ARME. O persoană a decedat

161
INCENDIU PUTERNIC LA UN DEPOZIT DE ARME. O persoană a decedat - incendiu-1490358698.jpg

Articole recomandate

Autoritățile ucrainene au anunțat un prim deces în urma incendiului uriaș, izbucnit în noaptea de miercuri spre joi la un depozit de arme și muniții în apropiere de estul rebel al Ucrainei, care a declanșat explozii în serie care încă mai continuă, relatează AFP.


Kievul a ordonat închiderea spațiului aerian pe o rază de 40 de km în zona incendiului, la Balakleia, în apropiere de Harkov, în timp ce printre versiunile principale invocate de anchetatori figurează cea a unui dispozitiv exploziv lansat de o dronă deasupra depozitului, a indicat viceministrul Infrastructurii, Iuri Lavreniuk.


"Corpul unei femei născute în 1951 a fost găsit sub dărâmăturile unei case distruse în urma exploziilor", a declarat șeful Serviciului pentru Situații de Urgență, Nikolai Cecetkin, într-un raport prezentat vineri în parlament, adăugând că o altă femeie a fost rănită.


Focul s-a declanșat în noaptea de miercuri spre joi la depozitul de arme de lângă Balakleia, unde sunt stocate aproximativ 138.000 de tone de muniție și obuze, în speciale destinate artileriei.


Circumstanțele incendiului nu sunt deocamdată clare, dar Parchetul Militar a deschis o ancheta pentru "sabotaj" și "neglijență".


Potrivit președinției de la Kiev, în total 20.000 de persoane au fost evacuate, presa ucraineană relatând că cifra reală este de 36.000 de persoane, conform postului de televiziune 112.ua.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2013 secunde