Incendiu devastator, la Constanța! Fetiță carbonizată, în brațele mamei

2691
1
Incendiu devastator, la Constanța!  Fetiță carbonizată, în brațele mamei - fondincendiu1-1504281057.jpg
Scenariu de coșmar pentru o familie din Constanța. O femeie și fiica acesteia, în vârstă de doar un an și jumătate, au murit carbonizate în timp ce dormeau. Nefericitul eveniment s-a petrecut în seara de joi, după un incendiu izbucnit la un apartament situat în cartierul Km 4-5. În casă se mai afla o altă fetiță a femeii, în vârstă de 4 ani, care a avut norocul de a fi salvată în ultimul moment de un vecin de bloc. Tatăl copiilor a primit cumplita veste în străinătate, acolo unde muncește pentru a-și întreține familia.

Un miros puternic de fum avea să alerteze locatarii unui bloc din zona Km 4-5, în seara zilei de joi, după ce la un apartament situat la etajul 1 a izbucnit un incendiu. În locuință se aflau o femeie de origine ucraineană, alături de cele două fiice ale sale, cu vârste de 1 și 4 ani. Totul ar fi pornit din cauza unui scurt-circuit, flăcările cuprinzând toate camerele apartamentului cu repeziciune.

În timp ce o parte a vecinilor se grăbeau să iasă din bloc, unul dintre locatari a lăsat deoparte propria siguranță și a încercat să salveze familia din apartament. Nu a fost o misiune deloc ușoară, întrucât fumul acaparase întreg blocul, iar pentru a intra în casă, trebuia să spargă ușa de metal. După mai multe încercări, Paul a reușit să intre în apartament și să salveze fetița de 4 ani, ce se afla singură în sufrageria locuinței. Femeia și sora mai mică a fetiței erau în dormitor și orice încercare de a ajunge la ele s-a dovedit a fi imposibilă, din cauza flăcărilor ce puseseră stăpânire pe apartament.

Două autospeciale de stingere cu apă și spumă, două echipaje SMURD și două ambulanțe au intervenit la locul tragediei. Fetița scoasă în ultimul moment din casă a fost preluată de un echipaj SMURD C, iar alți trei vecini au fost preluați de ambulanțe și tratați cu oxigen.

"Pompierii au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un apartament situat la etajul 1. O parte dintre locatari s-au autoevacuat până la sosirea colegilor mei. O parte a pompierilor au lucrat pentru stingerea incendiului, în timp ce alți colegi au evacuat în siguranță ceilalți locatari ai blocului", a declarat Anca Chiriță, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea".

v v v

În acest caz a fost demarată o anchetă pentru a se stabili cauzele care au dus la izbucnirea incendiului. Primele piste au condus anchetatorii către varianta unui scurt-circuit, în condițiile în care ipotezele unei explozii nu s-au confirmat, iar butelia a fost găsită intactă, fără a scăpa gaze. Minora a fost adusă în stare critică, cu arsuri pe 30% din suprafața corpului, inclusiv arsuri ale căilor respiratorii. În cursul dimineții de vineri, fetița a fost transferată la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din București. 

Comentează știrea

Toma Necredinciosul
2 septembrie 2017
Eu nu cred varianta cu scurt-circuitul ! !

Este ceva putred la mijloc , ceva nu se leaga ! De regula la un scurt-circuit se aprind lucruri usor inflamabile pe raza mica , mai mult mocnit sicu mult fum....dureaza ceva pana sa apara '' valvataiele '' , deci ai tot timpul din lume se te autosesizezi si sa parasesti incinta ! Acolo a fost flacara violenta din prima , asa se pare .....si asta se realizeaza doar cu combustibil extrem de inflamamil ( butelia este exclusa , pompierii au gasit-o in regula ) , deci .....mai trebuie cautat !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.323 secunde