Incendiile de vegetație, pericole uriașe pentru viață, bunuri materiale și mediu

183
Incendiile de vegetație, pericole uriașe pentru viață, bunuri materiale  și mediu - incendii-1562947376.jpg

Articole de la același autor

 Unii cetățeni și-au făcut un obicei de a își igieniza terenurile și grădinile, prin arderea vegetației uscate, resturilor vegetale și a miriștii, fără a respecta prevederile legale care reglementează modul cum se efectuează aceste arderi.

"Trebuie înțeles faptul că aceste incendii vă pot pune în pericol viața, bunurile materiale și mediul și pot afecta traficul rutier sau feroviar, situații care pot genera adevărate tragedii, iar pentru stingerea acestora se consumă o cantitate mare de carburanți, necesitând implicarea unui număr mare de resurse umane și materiale", explică reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea".

Aceștia atrag atenția că, pentru prevenirea și reducerea incendiilor de vegetație, sunt măsuri obligatorii care se impun. Astfel, se face numai pe baza permisului de lucru cu foc, care se eliberează de primărie, după ce a fost informat în prealabil serviciul voluntar pentru situații de urgență și dacă există acceptul autorității competente pentru protecția mediului. Este interzisă utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu, în zonele afectate de uscăciune avansată, precum și pe timp de vânt. Nu se utilizează focul deschis la distanțe mai mici de 10 m față de materiale sau substanțe combustibile, cum ar fi casă, șură, depozit de cereale, pădure.

Atenție, arderea miriștilor, resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile se face numai în locurile special amenajate ori pe terenuri pregătite și se va asigura supravegherea permanentă a arderii și stingerea jarului după încetarea acesteia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 09 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Pagina a fost generata in 0.5522 secunde