Incendiile de vegetație, pericol pentru viață, bunuri materiale și mediu

156
Incendiile de vegetație, pericol pentru viață, bunuri materiale și mediu - incendiiledevegetatie-1566587479.jpg

Articole de la același autor

Unii cetățeni și-au făcut un obicei de a își igieniza terenurile și grădinile, prin arderea vegetației uscate, resturilor vegetale și a miriștii, fără a respecta prevederile legale care reglementează modul cum se efecuează aceste arderi. Numai în 48 ore, în județul Constanța, s-au înregistrat 15 incendii de acest fel. 


"Trebuie înțeles faptul că aceste incendii vă pot pune în pericol viața, bunurile materiale și mediul și pot afecta traficul rutier sau feroviar, situații care pot genera adevărate tragedii, iar pentru stingerea acestora se consumă o cantitate mare de carburanți, necesitând implicarea unui număr mare de resurse umane și materiale", explică Anamaria Stancu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea".


Pentru prevenirea și reducerea incendiilor de vegetație, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța vă reamintesc măsurile obligatorii ce se impun la arderea miriștii, vegetației uscate și a resturilor vegetale. Astfel, este interzisă utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu, în zonele afectate de uscăciune avansată, precum și pe timp de vânt. Nu se utilizează focul deschis la distanțe mai mici de 10 metri față de materiale sau substanțe combustibile, cum ar fi casă, șură, depozit de cereale, pădure etc. Atenție, zona de ardere se izolează față de drumuri, construcții, instalații, fond forestier, culturi agricole vecine prin executarea de fâșii arate.


"Arderea miriștilor, resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile se face numai în locurile special amenajate ori pe terenuri pregătite. Cetățenii se vor interesa la primărie în ceea ce privește planificarea zilelor și locurile special amenajate în care se adună resturile menajere și vegetația uscată din localitate în scopul arderii se va asigura supravegherea permanentă a arderii și stingerea jarului după încetarea acesteia", mai spun cei de la ISU "Dobrogea". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4837 secunde