Încă un INCENDIU la o mănăstire din Constanța! Focul ar fi fost pus intenționat!

Luni, 07 Octombrie 2019, 09:21
603
Un nou incendiu, în miez de noapte, a izbucnit la un lăcaș de cult din județul Constanța.

În noaptea de duminică spre luni, 6 spre 7 octombrie, pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea au fost solicitați să intervină în curtea Mănăstirii "Sf. Elena de la mare", din apropierea localității Costinești, unde o magazie a fost cuprinsă de flăcări.

La fața locului au intervenit cinci pompieri de la Stația Tuzla, cu o autospecială de stingere. Aceștia au acționat aproximativ 40 de minute, pentru a stinge focul și pentru a asigura perimetrul, astfel încât incendiul să nu se extindă.

Magazia a fost distrusă în întregime în incendiu.

După primele cercetări, pompierii au stabilit că focul a izbucnit de la o flacără deschisă. Altfel spus, există posibilitatea ca acesta să fi fost pus intenționat. În consecință, polițiștii au deschis un dosar in rem pentru distrugere prin incendiere.

Potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei Tomisului, focul a fost pus de o persoană neidentificată, la o magazie a Centrului de Tratament din vecinătatea mănăstirii. Totodată, deși potrivit unor surse, oamenii legii ar avea deja un suspect, reprezentanții IPJ Constanța nu confirmă această informație.

Reamintim că, săptămâna trecută, un incendiu devastator a mistuit Mănăstirea "Sf. Filip" din localitatea constănțeană Adamclisi. 

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2762 secunde