Încă o navă eșuată în Portul Midia. "Siguranța trebuie pusă pe primul loc!"

258
Încă o navă eșuată în Portul Midia.

Articole de la același autor

Un nou incident a avut loc în portul Midia. Marți seara, nava "Maritea", sub pavilion Italia, a eșuat, rămânând blocată pe un banc de nisip, de unde a fost scoasă după 14 ore. Prefectul George Niculescu a subliniat că nu a trecut nici un an de la ultimul incident de anvergură din portul Midia, când nava "Queen Hand" s-a răsturnat și a dus la moartea a peste 14.000 de ovine.

"Încă de la primele ore, cu ajutorul remorcherelor, nava a fost dezeșuată, iar apoi remorcată la mal, în dana 4 a Portului Midia, operațiune pe care am supervizat-o îndeaproape. De această dată, evenimentul nu a fost la aceeași scară cu cel din noiembrie 2019, atunci când nava Queen Hind a eșuat cu peste 14.000 de oi la bord. Acum, nimeni nu a fost rănit, încărcătura nu a avut de suferit, iar nava a ajuns în siguranță, la mal, în 14 ore de la eșuare", a precizat prefectul.

Acesta a făcut apel către autoritățile navale să ia măsuri pentru ca astfel de incidente să nu se mai repete. "Trebuie să evităm astfel de evenimente pe viitor, care pot aduce victime și mari prejudicii economice. Fac apel către Autoritatea Navală Română, către Administrația Porturilor Maritime și, mai ales, către firmele de pilotaj, care ar trebui să cunoască fiecare petic al porturilor, fără excepție, să pună pe primul loc siguranța oamenilor și siguranța transporturilor!", a atras atenția prefectul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4371 secunde