Poliția Rutieră a analizat!

În ce zile și la ce ore se petrec cele mai multe accidente rutiere

215
În ce zile și la ce ore se petrec cele mai multe accidente rutiere - actiunerutiera-1382982344.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii rutieri au analizat accidentele rutiere produse, săptămâna trecută, pe drumurile din Constanța. Astfel, în județ s-au înregistrat 21 de accidente rutiere, soldate cu o persoană rănită grav și alte 20, rănite ușor. 


Rutieriștii spun că cele mai multe evenimente rutiere s-au produs din cauza traversării neregulamentare a pietonilor (șase), urmate de nerespectarea distanței dintre vehicule (patru), viteza neadaptată la condițiile de drum (trei), neacordarea priorității pietonilor (două) și întoarcere neregulamentară, neasigurare la mersul înapoi, abateri ale căruțașilor, câte unul. De asemenea, din analiza oamenilor legii se poate observa că cele mai multe accidente rutiere (zece) s-au produs miercuri, intervalul orar cel mai periculos fiind între orele 13-14. 


Cele mai multe evenimente (14) s-au înregistrat în municipiul Constanța, urmate de alte accidente pe drumurile naționale din județ. Pentru reducerea numărului de accidente rutiere soldate cu victime omenești polițiștii rutieri vor organiza zilnic acțiuni, exclusiv pe principalele cauze generatoare de evenimente rutiere relevate prin analiza de risc, în intervalele de timp în care a fost înregistrate un număr foarte mare de accidente dar și acțiuni preventiv - educative în rândul participanților la trafic.

Ce spun polițiștii 


"Prevenirea victimizării minorilor reprezintă o prioritate pentru polițiștii constănțeni, fapt pentru care le recomandăm părinților și bunicilor să țină copiii de mână când traversează strada, să traverseze doar pe marcajul pietonal. Sfătuiți copiii să nu scurteze drumul către școală prin ocolirea zebrelor, asigurați-vă că locul de joacă ales de copiii dumneavoastră este izolat de traficul rutier. Când vă deplasați cu autoturismul, folosiți centurile de siguranță, iar pentru cei mici, scaunele speciale. De asemenea, polițiștii le recomandă copiilor ca, atunci când traversează, să se asigure atent din ambele părți. Aceștia nu trebuie să traverseze în fugă, ci în pas vioi și numai pe trecerea pentru pietoni. Nu vă deplasați pe role pe partea carosabilă a drumurilor publice", precizează Cristina Vasile, purtătorul de cuvânt al Serviciului Rutier Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 28 Octombrie 2013
Stire din Eveniment : Accident rutier în Murfatlar
Sâmbătă, 26 Octombrie 2013
Stire din Eveniment : Accident rutier în lanț la Constanța
Pagina a fost generata in 0.5382 secunde