Misiune în strâmtoarea Dardanele

În căutarea minelor! Nava hidrografică "Al. Cătuneanu" a acostat în portul Nara

3497
În căutarea minelor! Nava hidrografică

Articole de la același autor

Nava maritimă hidrografică "Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu" participă, în perioada 2-22 octombrie, la exercițiul multinațional "Nusret 19", organizat și coordonat de Forțele Navale ale Turciei, în raionul maritim Çanakkale din strâmtoarea Dardanele. 


Nava militară românească a luat parte pentru prima dată la acest exercițiu anul trecut, când a fost singura platformă navală specializată în cercetarea hidrografică subacvatică și în realizarea suportului informațional integrat, necesare ducerii luptei împotriva minelor marine. 
Obiectivul principal al exercițiului "Nusret 19" este dezvoltarea nivelului de interoperabilitate dintre marinarii militari din Azerbaidjan, Bulgaria, Germania, Grecia, Italia, Kuweit, Qatar, România, Spania și Turcia, specializați în lupta împotriva amenințărilor subacvatice, informează, într-un comunicat, Statul Major al Forțelor Navale. 
Sunt prevăzute secvențe de instruire complexe de luptă împotriva amenințărilor asimetrice, de respingere a atacurilor ambarcațiunilor rapide, precum și secvențe de remorcare și de reaprovizionare pe mare. Totodată, vor avea loc ateliere de lucru pe diferite domenii, operații de scufundare și de căutare a minelor, expoziții de tehnică militară. 
Nava maritimă hidrografică "Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu" a acostat în portul Nara. Ea este comandată de căpitan-comandorul Rogers Casian și are la bord un echipaj alcătuit din 44 de militari, un detașament de scafandri de luptă EOD, specializat în dezamorsarea dispozitivelor explozive subacvatice, precum și doi ofițeri de stat major, care vor face parte din echipa de conducere a exercițiului. 


XXX 
Activitatea face parte din Planul cu activități internaționale al Forțelor Navale Române pe anul 2019 și contribuie la creșterea solidarității militare aliate în zona extinsă a Mării Negre. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5328 secunde