"Imposibil să fie supraviețuitori!" IMAGINI DRAMATICE cu avionul dispărut în zona Drake. Galerie foto

36853

Articole de la același autor

Echipele implicate în operațiunile de căutare ale avionului militar chilian dispărut, luni, cu 38 de persoane la bord, au găsit în mare, între extremitatea sudică a continentului american și Antarctica, resturi ale aparatului, dar și rămășițe umane. 
"Au fost două zile de căutări intense. Din păcate, starea în care au fost găsite resturile de avion face practic imposibil să existe supraviețuitori", a declarat ministrul chilian al Apărării, Alberto Espina. 


La rândul său, Arturo Merino, comandantul forțelor aeriene (FACH), a precizat, într-o conferință de presă la baza de la Punta Arenas, că, cel mai probabil, rămășițele umane aparțin pasagerilor avionului C-130. 




Reamintim că avionul Hercules C-130 decolase, luni, de la baza Chabunco din Punta Arenas, la ora locală 16.55 (19.55 GMT), spre baza antarctică Eduardo Frei, dar contactul a fost pierdut la ora 18.13 (21.13 GMT). Avionul survola în acel moment strâmtoarea Drake, care desparte continentul american de Antarctica, zonă temută de marinari, din cauza condițiilor meteo extreme. 
La operațiunile de căutare din ultimele zile au luat parte peste 20 de avioane și 15 nave, din Chile, Argentina, Uruguay, Brazilia și SUA. 




La bord se aflau 17 membri de echipaj și 21 de pasageri, printre care 15 militari ai FACH, trei ai forțelor terestre, doi angajați ai unei firme private de construcții și un funcționar al Universității din Magallanes. Aceștia urmau să efectueze misiuni de sprijin logistic, în special de verificare a unui oleoduct flotant de alimentare cu carburant a bazei antarctice Eduardo Frei, cea mai importantă a statului Chile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4505 secunde