ILEGALITĂȚI la graniță, în zi de sărbătoare: MIGRANȚI, CONTRABANDĂ și falsuri!

305
ILEGALITĂȚI la graniță, în zi de sărbătoare: MIGRANȚI, CONTRABANDĂ și falsuri! - 1-1577354605.jpg

Articole de la același autor

În ajunul și ziua de Crăciun (24-25.12.2019), în urma misiunilor desfășurate în zona de competență - punctele de trecere și "frontiera verde" -, polițiștii de frontieră au constatat 60 de fapte ilegale, din care 42 infracțiuni și 18 contravenții, săvârșite atât de cetățeni români, cât și străini. Cele mai multe infracțiuni descoperite au vizat tentativa de trecere ilegală a frontierei, urmate de infracțiunile contrabandă și fraudă vamală, precum și de fals și uz de fals. De asemenea, au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituții, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în țară), care depășeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 246.800 lei.

În aceste zile, polițiștii de frontieră nu au permis intrarea în țară a 30 de cetățeni străini, care nu îndeplineau condițiile prevăzute de lege. Principalele motive pentru care a fost dispusă măsura de nepermitere a intrării în țară au fost: nu posedau documentația necesară pentru a justifica scopul și condițiile de ședere, respectiv nu dețineau o viză valabilă sau un permis de ședere valabil. Totodată, nu s-a permis ieșirea unui număr de 38 cetățeni români din diferite motive legale.

În ceea ce privește traficul, în ajunul si în ziua de Crăciun, prin punctele de trecere au efectuat formalitățile de frontieră aproximativ 224.300 de persoane, cetățeni români și străini, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire din țară și aproximativ 49.200 mijloace de transport. Comparativ cu aceeași perioada a anului 2018, se înregistrează o creștere de 16%, traficul desfășurându-se în condiții normale, fără a se înregistra aglomerări.

Reamintim că informații privind timpul de așteptare la controlul de frontieră în punctele de trecere se găsesc pe aplicația Trafic on-line, care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/. Această aplicație on-line prezintă o valoare medie a timpului de așteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3835 secunde