Il Messaggero: "România riscă să devină Brazilia Europei, din cauza numărului mare de contaminări cu coronavirus"

149
Il Messaggero:

Articole recomandate

Jurnaliștii de la publicația Il Messaggero scriu că România riscă să devină Brazilia Europei din cauza numărului mare de contaminări cu coronavirus.


Ei fac referire la faptul că sâmbătă s-au anunțat 899 de cazuri de contaminare, subliniind că această cifră îngrijorează țările din Balcani și Uniunea Europeană, transmite stirileprotv.ro.


"Oficial sunt 36.000 de cazuri de Covid-19, dar în realitate numărul ar putea fi mult mai mare. Situația din țară este complicată de decizia Curții Constituționale în baza căreia autoritățile nu pot impune carantina sau izolarea", notează sursa citată.


Pentru Il Messaggero, România, principalul stat din Balcani atât ca extindere geografică, cât și ca dimensiune a diasporei, poate deveni o amenințare pentru toată Europa.


"Numărul de contaminări îngrijorează în mod special țări precum Italia, Germania sau Franța, cu care există importante relații economice și unde vin mulți muncitori din România", scrie publicația italiană.


Deși la un moment cazurile au scăzut, totuși problemele au reapărut, iar România este printre cele mai afectate țări, alături Kosovo și Bosnia- Herțegovina, susțin jurnaliștii.


Epidemiologul Paolo Bonanni, profesor de igienă la Universitatea din Florența, a afirmat că este îngrijorat de focarele din Spania, România și Franța. El a subliniat că este în specificul anumitor țări să nu accepte niciodată o politică de închidere și distanțare.


"Măsurile de prevenție sunt aceleași în întreaga lume: spălatul pe mâini, distanțarea, folosirea măștii în spațiile închise", a spus el.


Sursa: stirileprotv.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7545 secunde