Surpriză!

Iată ce te așteaptă când te duci să-ți cumperi rovinieta

1250
Iată ce te așteaptă când  te duci să-ți cumperi rovinieta - telefon-1368393979.jpg
Surpriză pentru șoferii care au telefoane mobile în rețeaua Vodafone. Începând de astăzi, rovinieta va fi plătită de clienții acestei telefonii mobile prin SMS. Iată pașii care trebuie urmați.

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale și operatorul de telefonie mobilă Vodafone, lansează, începând de astăzi, serviciul prin care încasarea rovinietei se realizează prin inter-mediul serviciului de mesaje scurte - SMS.

Totul se rezolvă prin câteva SMS-uri

La achitarea tarifului de utilizare prin intermediul SMS, clientul, cu abonament Vodafone sau client cartelă preplătiă, va trebui să transmită, prin SMS la numărul 7500, numărul de înmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei, corespunzătoare tipului vehiculului (ex. B54AJV A). După ce ați trimis mesajul, veți primi un SMS prin care veți fi informați că rovinieta va fi emisă pentru datele furnizate. În același mesaj vă va fi transmis și costul rovinietei, dar și valoarea totală a tranzacției, de exemplu "Vrei rovinietă cat. A (autoturism) - 7 zile pt. B54AJV, tarif 3 euro. Cost total SMS 3,4 Euro. Trimite DA pentru confirmare)". După ce primiți acest mesaj, va trebui să confirmați emiterea rovinietei prin transmiterea, la același număr, a unui nou SMS, cu textul "DA". După ce ați transmis și acest ultim SMS, veți primi un alt mesaj, de confirmare a emiterii rovinietei, moment în care vi se retrage și suma corespunzătoare.

Ultimul mesaj primit va conține seria rovinietei, numărul de în-matriculare al vehiculului, cate-goria, anul, luna, ziua și ora expirării valabilității acesteia (data și ora de început a valabilității rovinietei vor fi data și ora confirmării de către operatorul de telefonie mobilă a tarifării rovinietei).

Ce fac dacă nu știu categoria rovinietei?

În condițiile în care utilizatorul (clientul Vodafone) nu cunoaște sau nu este sigur de categoria rovinietei ce trebuie cumpărată, are posibilitatea de a obține această informație transmițând la numărul 7500, prin SMS, textul "INFO". Pentru acest serviciu, veți fi taxat cu 5 eurocenți pe fiecare mesaj trimis.

Pentru informații și detalii suplimentare privind achitarea tarifului de utilizare prin SMS, clienții pot apela numărul de telefon 1761 (număr cu tarif normal în rețeaua Vodafone), de luni până joi, în intervalul orar 8:30 - 16:30 și vineri, în intervalul orar 8:30 - 14:00. Numărul de telefon 1761 este unic, atât pentru clienții Vodafone, cât și pentru clienții Orange, operatori de telefonie mobilă cu care CNADNR a încheiat convenții care au ca obiect încasarea tarifului pentru rovinietă, prin intermediul SMS-ului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 22 Martie 2013
Stire din Eveniment : Accident rutier pe autostradă
Sâmbătă, 16 Martie 2013
Stire din Eveniment : Incendiu pe Autostrada Soarelui!
Vineri, 08 Februarie 2013
Stire din Eveniment : Cum poți să iei țeapă cu rovinieta
Sâmbătă, 08 Decembrie 2012
Stire din Eveniment : Autostradă închisă din cauza viscolului
Pagina a fost generata in 0.3972 secunde