Hoții sunt inventivi! Cât de complicate sunt parolele de acces pe care le folosiți?

326
Hoții sunt inventivi! Cât de complicate sunt parolele de acces pe care le folosiți? - parolaconturisursamorningbulleti-1605814401.jpg

Articole de la același autor

Cât de complicată este parola de acces în conturile de email, de socializare sau chiar și pe telefon? Polițiștii atrag atenția că, în prezent, în contextul în care multe dintre detaliile despre viața personală și informațiile financiare sunt accesibile în mediul online, se impune acordarea unei mai bune atenții parolelor de acces. În nici un caz nu trebuie folosite parole precum: anul nașterii, 123456, 000000, numele câinelui sau al copiilor.

„Când o parolă simplă este coroborată cu expunerea în spațiul public a multor informații personale, utilizate în procesul de autentificare, pericolul ca persoane rău intenționate să pună informațiile cap la cap și să obțină accesul la conturile bancare crește”, au atras atenția reprezentanții Poliției Române.

Se impune precizat că miercuri, 18 noiembrie, polițiștii și procurorii DIICOT au descins în zeci de percheziții în Brașov, Ilfov și București, la persoane care goleau conturile bancare cu ajutorul datelor de pe rețelele de socializare și a cartelelor SIM. „Persoanele respective substituiau cartelele SIM din telefoane, apoi accesau conturile bancare și pe cele de pe rețelele de socializare. Au fost astfel păgubite în jur de 50 de victime. De asemenea, suspecții ar fi postat pe paginile de socializare ale victimelor sau ar fi trimis mesaje celor din listele de prieteni, solicitând transferuri de bani”, au mai arătat oamenii legii. În consecință, oamenii legii vă sfătuiesc: „Nu folosiți aceeași parolă pentru mai multe conturi. Folosiți o parolă lungă de cel puțin 8 caractere. Folosiți litere mari, numere și caractere speciale. Nu folosiți în parolă cuvinte care se regăsesc în username sau e-mail. Nu includeți în parolă cuvinte comune sau nume (mai ales al vostru)!”. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8292 secunde